Deficiența de vitamina E. Ce alimente trebuie să consumi

Migdale
Vitamina E este un nutrient important pentru vedere, reproducere, sănge, creier și piele. 

 

 

Organismul are nevoie de vitamina E pentru a funcționa corect. Iată ce se întămplă în organism, atunci când ai o deficiență, porivit Mayo Clinic. 

Deficiența de Vitamina E este rară și de obicei, este rezultatul unei afecțiuni de bază sau se moștenește genetic. Deficiența este frecventă și la nou-născuții și bebelușii născuți prematur care au o greutate mică  la naștere.

 

 

Simptome

 

Slăbiciune musculară: Vitamina E este esențială pentru sistemul nervos central. Este printre principalii antioxidanți ai organismului, iar o deficiență duce la stres oxidativ, care poate duce la slăbiciune musculară.

Dificultăți de coordonare și mers: o deficiență poate determina anumiți neuroni, numiți neuronii Purkinje, să se descompună, dăunând capacității lor de a transmite semnale.


Amorțeală și furnicături: deteriorarea fibrelor nervoase poate împiedica nervii să transmită corect semnale, ceea ce duce la aceste senzații, care se mai numesc și neuropatie periferică.

Deteriorarea vederii: O deficiență de vitamina E poate slăbi receptorii ușori din retină și alte celule din ochi. Acest lucru poate duce la pierderea vederii în timp.

Probleme ale sistemului imunitar: Unele cercetări sugerează că o lipsă de vitamina E poate inhiba celulele imune. Adulții mai în vârstă sunt mai expuși acestui risc.

 

Alimente bogate în Vitamina E

Din fericire, vitamina E este foarte ușor de găsit în alimente. Prin urmare, este puțin probabil să deveniți deficienți, cu excepția cazului în care absorbția de nutrienți este afectată, potrivit HealthLine. 

Printre alimentele bogate în vitamina E se numără: Uleiul de floarea soarelui, mihdalele, alunele, nucile, pește, ardei roșu, kiwi, carne de pasăre și fructe de mare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel