Vitamina bună care alimentează celulele canceroase, avertisment teribil. Formează noi vase de sânge, hrănește tumorile și le poate ajuta să crească și să se răspândească

vitamina - FOTO: Freepik@tawfiqulislam
O vitamină administrată frecvent poate alimenta celulele canceroase, avertizează medicii. Pur și simplu hrănește organismul și ajută tumorile să crească. Este una din cele mai administrate vitamine din întreaga lume.

O vitamină administrată frecvent ar putea alimenta celulele canceroase, făcându-le să se dezvolte mai agresiv.  Administrarea de suplimente de vitamina C ar putea alimenta tumorile canceroase.

Suplimentele de vitamine ar trebui să hrănească organismul, dar noile cercetări arată că acestea ar putea ajuta tumorile canceroase să crească.

Oamenii de știință de la Karolinska Institutet, o universitate de cercetare medicală din Solna, Suedia, sunt îngrijorați de suplimentele de vitamine și minerale.

Antioxidanții obișnuiți, cum ar fi vitamina C, sunt considerați siguri atunci când sunt consumați din alimente, dar suplimentarea suplimentară este acum legată de formarea de noi vase de sânge în tumori.

Vezi și: Ce sunt, de fapt, tincturile. Ce proprietăți terapeutice și medicinale au soluțiile folosite de milenii. Cum îți poți prepara singur poțiunea fără să folosești alcool

Martin Bergö, profesor la Departamentul de Bioștiințe și Nutriție, a explicat ce a descoperit echipa sa.

”Am descoperit că antioxidanții activează un mecanism care face ca tumorile canceroase să formeze noi vase de sânge, ceea ce este surprinzător, deoarece anterior se credea că antioxidanții au un efect protector.

Noile vase de sânge hrănesc tumorile și le pot ajuta să crească și să se răspândească. Nu trebuie să ne temem de antioxidanți în alimentația normală, dar majoritatea oamenilor nu au nevoie de cantități suplimentare de antioxidanți.

De fapt, pot fi dăunători pentru pacienții cu cancer și pentru persoanele cu un risc crescut de cancer”, a spus profesorul Bergö, potrivit Express.

Vezi și: Cum te poate îmbolnăvi chiuveta din baie. Detaliul scârbos pe care l-ai omis mereu

Antioxidanții reduc nivelurile de radicali liberi de oxigen

Echipa a descoperit că antioxidanții reduc nivelurile de radicali liberi de oxigen, dar atunci când sunt introduse cantități suplimentare, scăderea radicalilor liberi activează o proteină numită BACH1.

Aceasta induce apoi formarea de noi vase de sânge, cunoscută sub numele de angiogeneză.

S-a constatat că vitaminele A, C, seleniul și zincul stimulează formarea de noi vase de sânge în tumorile de cancer pulmonar. Oamenii de știință consideră că aceste descoperiri ar putea fi aplicate tuturor cancerelor și ar putea contribui la răspândirea cancerelor.

”Studiul nostru deschide ușa către metode mai eficiente de prevenire a angiogenezei în tumori. De exemplu, pacienții ale căror tumori prezintă niveluri ridicate de BACH1 ar putea beneficia mai mult de terapia anti-angiogeneză decât pacienții cu niveluri scăzute de BACH1”, a subliniat Ting Wang, student la doctorat în echipa profesorului Bergö. 

Analizând tumorile de plămâni, de sân și de rinichi, cercetătorii au descoperit că atunci când BACH1 era activat - fie prin antioxidanți ingerate, fie prin supraexprimarea genei - se produceau mai multe vase de sânge.

Vezi și: Botulismul, boala mortală ascunsă în conserve. Carmen Dorobăț: Impune internare la Terapie Intensivă. Afectează sistemul nervos central

Cu toate acestea, acele vase de sânge produse erau foarte sensibile la inhibitorii de angiogeneză.

”Următorul pas este să examinăm în detaliu modul în care nivelurile de oxigen și de radicali liberi pot regla proteina BACH1 și vom continua să determinăm relevanța clinică a rezultatelor noastre.

Vom face, de asemenea, studii similare în alte forme de cancer, cum ar fi cancerul de sân, de rinichi și de piele”, a mai adăugat Wang.

Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Investigation.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel