Vitamina C și retinolul, elementele cheie ale pielii sănătoase. Dermatolog: Blochează intrarea elementelor chimice agresive

vitamina c si retinolul. FOTO: Freepik @sergio_pulp
Care este rutina pe care trebuie să o adoptăm pentru a avea un ten frumos și sănătos.

Îngrijirea pielii este una dintre preocupările fiecărei persoane, iar atenția pe care o acordăm poate avea un impact major asupra stării de bine, căci o piele sănătoasă și frumoasă poate ”șterge” din anii biologici pe care îi avem.

Prof. dr. Gabriel Serrano, medic dermatolog, a explicat care este rutina zilnică pe care trebuie să o folosim pentru a ne putea bucura de un aspect sănătos al pielii.

”Toată lumea vrea să aibă pielea frumoasă și tânără. Dar este toamnă, iar ceea ce se întâmplă cu florile și copacii, se întâmplă și cu pielea.

Ceea ce trebuie să facem este să păstrăm tenul foarte bine hidratat. Încercați să aplicați în fiecare zi creme hidratante și de calitate, mai ales din cele care conțin și acid hialuronic și glicerină”, a spus prof. dr. dermatologie, Gabriel Serrano, la Antena 3.

Vitamina C și retinolul, benefice pentru piele

Dintre cele mai potrivite elemente care să ajute la refacerea țesutului dermatologic, vitamina C este considerată una dintre cele mai importante, pentru acțiunea antioxidantă pe care o are.

”Vitamina C este foarte importantă pentru pielea noastră, pentru că are un efect antioxidant și protejează pielea de soare și, de asemenea, crește sinteza de colagen, așa încât, dacă folosim așa ceva, tenul nostru va străluci frumos.

În același timp, suntem mai protejați în fața factorilor de mediu și a razelor soarelui.

Trebuie să știți care sunt diferitele tipuri de retinol de pe piață, pentru că sunt variante încapsulate în bule lipidice și retinol care nu este încapsulat.

Așa cum știți, retinolul este foarte sensibil la oxigen, poate oxida foarte ușor și este foarte sensibil și la soare, deci poate fi descompus de soare.

Cel mai bine este să alegeți un retinol încapsulat în bule lipidice, pentru că astfel puteți să îl folosiți seara și dimineața”, a mai spus dermatologul.

Vezi și: Indicele ORAC și impactul asupra sănătății. Care sunt alimentele cele mai bogate în antioxidanți

Îngrijirea pielii și nanotehnologia

Medic dermatolog încă din 1976, prof. dr. Serrano a dezvoltat o nanotehnologie care să vină în sprijinul persoanelor cu probleme ale pielii, fie că vorbim de simplele riduri ce apar odată cu trecerea timpului, dar și cu cele de pigmentare sau acneea și urmele lăsate după tratarea acesteia.

”Nanotehnologia este știința lucrurilor mici. Credem că, odată ce încapsulăm într-o bulă lipidică orice fel de ingrediente, acestea vor fi protejate.

Al doilea lucru este că e nevoie de o concentrație mai mică pentru ingredientul activ, pentru că, într-un nano-liposom sau într-o bulă lipidică, este mai bine să existe liposomi care sunt mici și, de asemenea, mai concentrați.

Ideea este că avem o barieră a pielii care ne protejează de agresiunile externe: bacterii, virusuri, dar și elemente chimice care se așează pe pielea noastră și această barieră blochează intrarea acestor elemente chimice agresive”, a explicat reputatul dermatolog nanotehnologia pe care a dezvoltat-o pentru îngrijirea pielii.

Potrivit medicului, melasma, afecțiunea dermatologică de care suferă mai bine de jumătate diontre femeile gravide, poate fi tratată la fel ca fotoîmbătrânirea.

”Adică nu există un tratament specific pentru acele pete, ci este un tratament ca și pentru riduri sau pentru tenul gras, pentru că melasma ține de spectrul îmbătrânirii pielii.

Asta înseamnă că tot ce folosim pentru tratarea îmbătrânirii pielii pentru riduri și pentru alte semne de îmbătrânire, vor funcționa și în cazul melasmei”, a spus acesta.

Întrebat care este rutina la care trebuie să apelăm pentru a avea un ten frumos și sănătos, medicul a expus care sunt pașii ce trebuie făcuți.

”În primul rând, trebuie să folosim creme și loțiuni cu protecție solară, dar, în afară de asta, putem face un peeling chimic, putem apela la radiofrecvență.

Dacă ar trebui să aleg cel mai important lucru, aș spune că primul este o bună hidratare și o bună curățare a tenului, pentru că acestea sunt proceduri de bază.

Dacă doar curățăm bine tenul și îl hidratăm bine, putem evita multe dintre problemele cu tenul care apar, mai ales la cei cu tenul gras, care sunt predispuși la acnee. De asemenea, să folosiți produse pe bază de vitamina C și produse cu retinol”, a spus Serrano pentru sursa menționată.

Sarcina și melasma, afecțiunea ce apare la jumătate dintre gravide. Care sunt procedurile dermatocosmetice permise

Melasma este o afecțiune a pielii caracterizată prin pete maronii sau gri-albastre sau pete asemănătoare pistruilor. Este adesea numită ”masca sarcinii”.

Melasma apare din cauza supraproducției de celule care dau culoarea pielii tale, dar mai ales din cauza modificărilor hormonale, prin creșterea de estrogen și progesteron. Această afecțiune este una comună, iar ceea ce trebuie să rețină gravidele este că melasma este inofensivă. Mai mult, că există o serie de tratamente care pot ajunta, dar și să melasma dispare după câteva luni de la naștere.

Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, a precizat care sunt procedurile estetice la care pot recurge femeile în perioada sarcinii, dar și care sunt procedurile total interzice, oferind în același timp o alternativă pentru ca și gravidele să se simtă bine în pielea lor. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Soluția minune pentru tenul cu imperfecțiuni. Ioana Marinescu: Este standardul de aur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel