Virusul care ar putea anihila tumorile. Funcționează și în cazul metastazelor

cancer - FOTO: Freepik@kjpargeter
Un virus banal ar putea fi soluția pentru eliminarea cancerelor care se răspândesc în întregul corp uman.

Virusul mozaicului de caupera, o plagă a plantei mazăre negre, este inofensiv pentru oameni și alte mamifere. Având acest lucru în vedere, cercetătorii de la UC San Diego au folosit nanoparticulele virusului pentru a crea o nouă modalitate de suprimare a creșterii tumorilor și de prevenire a revenirii cancerului.

Teste pe șoareci

Testând acest potențial medicament la șoareci, echipa a descoperit că virusul mozaicului de caupera a îmbunătățit ratele de supraviețuire în rândul animalelor cu tumori metastatice din cauza cancerelor de colon, ovarian, de piele și de sân.

De asemenea, au descoperit că virusul a funcționat la fel de bine și la șoarecii cărora li s-au îndepărtat tumorile chirurgical. Pe scurt, acest nou tratament ar putea crea un scut imun protector care împiedică cancerul să revină după ce un pacient își are tumoarea îndepărtată de medici.

Rezultatele publicate în Advanced Science se bazează pe studiile anterioare ale profesorului Nicole Steinmetz care au testat dacă particulele virusului mozaicului de caupera ar putea declanșa un răspuns imun împotriva celulelor canceroase. Acele teste au arătat că oamenii de știință au injectat virusul direct în tumori în loc să permită virusului să se răspândească în întregul corp.

Vezi și: Cât trebuie să mâncăm după 40 de ani. Dr. Corina Neamțu: Suntem pierduți. E clar! Începem să punem

Cum funcționează virusul

Chiar dacă virusul mozaicului de caupera nu dăunează corpului, experimentele au arătat că sistemul imunitar al unui mamifer încă recunoaște virusul ca ceva care nu ar trebui să fie în corp și a reacționat în consecință. Celulele imune au atacat tumorile existente care purtau virusul mozaicului de caupera și au reținut să atace alte tumori care ar fi crescut în viitor.

În acest nou studiu, profesorul Steinmetz și echipa sa nu au injectat direct tumori la șoareci. În schimb, au folosit nanoparticulele pentru a îmbunătăți sistemul imunitar al corpului. Mai exact, oamenii de știință au permis acestui virus de plante să se răspândească în întregul corp, astfel încât întregul sistem imunitar să-și intensifice răspunsul la amenințări, cum ar fi tumorile canceroase.

Rezultatele arată că această nouă abordare a îmbunătățit sistematic ratele de supraviețuire în rândul șoarecilor și a prevenit, de asemenea, cancerul să se răspândească în alte părți ale corpului.

Vezi și: Cauza principală a AVC-ului. Semnele care apar cu mult timp înainte

Celule canceroase - FOTO: Freepik@kjpargeter

"În acest caz, nu tratăm tumori stabilite sau boli metastatice, le prevenim să se formeze. Furnizăm un tratament sistemic pentru a trezi sistemul imunitar al corpului să elimine boala înainte ca metastazele să se formeze și să se stabilească," spune Steinmetz într-un comunicat de presă al universității, potrivit Study Finds.

Cel mai promițător rezultat al noului studiu a fost îmbunătățirea sănătății după intervenția chirurgicală. La șoarecii cărora li s-au îndepărtat tumorile de către chirurgi, nanoparticulele virusului mozaicului de caupera au redus șansele de recidivă a tumorii, un temerar obișnuit pentru pacienții cu cancer care au nevoie de chirurgie.

"Chiar dacă efectuați o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta tumorile, nicio intervenție chirurgicală nu este perfectă și există o creștere a metastazelor dacă nu se furnizează un tratament suplimentar.

Vezi și: Dieta care previne cancerul și bolile de inimă. Ce presupune, de fapt

Aici, folosim nanoparticulele noastre de virus de plante după intervenția chirurgicală pentru a stimula sistemul imunitar să respingă orice boală reziduală și să prevină celulele tumorale circulante să se stabilească metastatic. Am constatat că funcționează foarte, foarte bine" explică Steinmetz.

Privind în viitor, următorul obiectiv al echipei este să se pregătească pentru studii clinice care să ducă în cele din urmă la teste umane. Echipa va efectua studii de siguranță și va explora eficacitatea tratamentului la animale de companie diagnosticate cu cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate
AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel