Virozele respiratorii țin acasă elevii din Sfântu Gheorghe

Copil   FOTO: Pixabay
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus, miercuri, suspendarea cursurilor în patru clase de la Colegiul Naţional "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii acute.

Viroze respiratorii. Reprezentanţii DSP Covasna au precizat că este vorba despre trei clase a IV-a şi o clasă a VII-a, în care săptămâna aceasta s-a înregistrat un absenteism ridicat în rândul elevilor, între 30-40%, iar măsura a fost luată preventiv, pentru preîntâmpinarea răspândirii virozelor, cursurile urmând să fie reluate luni dimineaţă. Potrivit DSP Covasna, numărul virozelor respiratorii a scăzut cu peste 6%.

În ultima săptămână au fost înregistrate şase noi cazuri de gripă, faţă de 11 confirmate săptămâna trecută. La sfârşitul lunii trecute, DSP Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, după ce peste 20% dintre elevi nu au mai venit la şcoală, fiind bolnavi, potrivit Agerpres.

Şcoala a fost dezinfectată, fiind igienizate sălile de clasă, internatul, cantina şi sala de sport. La începutul acestei săptămâni, Spitalul Judeţean de Ugenţă "Fogolyan Kristoff" din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice vizitarea pacienţilor internaţi, pentru a evita riscul răspândirii virozelor în rândul acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel