Viperă fotografiată la Sarmisegetusa Regia. Serul antiviperin, expirat

Seringă
DSP Hunedoara a cerut Ministerului Sănătății 45 de doze noi de ser antiviperin. O viperă a fost fotografiată recent în zona Sarmisegetusa Regia.

Viperă, ser. „Stocul este expirat din 31 mai. Am solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 45 de noi doze de ser antiviperin pentru anul 2019, acestea urmând să fie distribuite spitalelor din Deva, Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie şi Lupeni", a declarat vineri, pentru Agerpres, medicul şef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara sunt cunoscute mai multe locuri unde viperele trăiesc în mediul lor natural. Turiştii care merg la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, sunt avertizaţi de administraţia monumentului istoric că în zonă pot întâlni şi vipere. Recent, una a fost fotografiată pe Altarul de Andezit din cadrul complexului dacic.

Administratorul sitului, Vladimir Brilinsky, a precizat și că viperele sunt o specie protejată, motiv pentru care este interzisă uciderea acestora. Exemplare de vipere mai trăiesc în zona Dealului Cetăţii Deva şi în Defileul Jiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 strategii eficiente despre cum să NU fii pasiv-agresiv 

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel