Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Viorica de la Clejani a vorbit despre schimbările care s-au produs în viața ei după ce a început să aplice recomandările medicilor.
Viorica de la Clejani a fost diagnosticată cu diabet, astfel că a fost nevoită să-și schimbe complet dieta și stilul de viață.
Vedeta a slăbit mai multe kilograme, în urma regimului, însă spune că nu acesta a fost planul ei, pentru că se simțea bine oricum în pielea ei. Regimul alimentar pentru diabet este unul extrem de restrictiv, astfel că artista a trebuit să se disciplineze și să urmeze întocmai indicațiile medicilor.
"Eu fac ce spun medicii. Nu mi-aș fi dorit să slăbesc pentru că eu mă simt bine în pielea mea. Nu mai mănânc zahăr. Mi-a zis doctorul așa: cu cât mănânci mai mult, cu atât te duci mai repede.
Pentru o viață sănătoasă mâncați cât mai puțin. Cât mai puțin și sănătos", a declarat artista în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la Pro TV, potrivit Spectacola.ro.
Diabetul zaharat este o boală metabolică ce provoacă un nivel ridicat de zahăr în sânge. Organismul fie nu produce suficientă insulină, fie nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce.
Hormonul insulină deplasează zahărul din sânge în celulele dumneavoastră pentru a fi stocat sau utilizat ca energie. Dacă acesta funcționează defectuos, este posibil să aveți diabet.
Nivelul ridicat de zahăr din sânge netratat din cauza diabetului vă poate afecta nervii, ochii, rinichii și alte organe. Dar informându-vă despre diabet și luând măsuri pentru a-l preveni sau gestiona, vă puteți proteja sănătatea.
Există câteva tipuri diferite de diabet:
Tipul 1: Diabetul de tip 1 este o boală autoimună. Sistemul imunitar atacă și distruge celulele din pancreas, unde se produce insulina. Nu este clar ce cauzează acest atac.
Tipul 2: Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul dumneavoastră devine rezistent la insulină, iar zahărul se acumulează în sânge. Este cel mai frecvent tip - aproximativ 90% până la 95%Sursa sigură dintre persoanele care trăiesc cu diabet au diabet de tip 2.
Tipul 1,5: Diabetul de tip 1,5 este cunoscut și sub numele de diabet autoimun latent la adulți (LADA). Acesta apare în timpul vârstei adulte și se instalează treptat, ca și diabetul de tip 2. LADA este o boală autoimună care nu poate fi tratată prin dietă sau stil de viață.
Gestațional: Diabetul gestațional este un nivel ridicat de zahăr în sânge în timpul sarcinii. Hormonii care blochează insulina produsă de placentă provoacă acest tip de diabet.
O afecțiune rară numită diabet insipid nu este legată de diabetul zaharat, deși are un nume asemănător. Este o afecțiune diferită, în care rinichii elimină prea mult lichid din organism.
Fiecare tip de diabet are simptome, cauze și tratamente unice.
Simptomele tipului 1, tipului 2 și tipului 1.5 (LADA) sunt aceleași, dar apar într-o perioadă mai scurtă decât în cazul tipurilor 2 și 1.5. În cazul tipului 2, debutul tinde să fie mai lent. Furnicăturile nervoase și rănile cu vindecare lentă sunt mai frecvente în tipul 2.
Lăsat netratat, tipul 1, în special, poate duce la cetoacidoză diabetică. Aceasta este atunci când există un nivel periculos de cetone în organism. Este mai puțin frecventă în alte tipuri de diabet, dar este totuși posibilă.
Simptomele generale ale diabetului includ:
- foamea crescută
- sete crescută
- pierderea în greutate
- urinare frecventă
- vedere încețoșată
- oboseală extremă
- răni care nu se vindecă
Simptomele la bărbați
În plus față de simptomele generale ale diabetului, bărbații cu diabet pot avea:
- o scădere a apetitului sexual
- disfuncție erectilă
- forță musculară slabă
Simptomele la femei
Femeile cu diabet pot avea simptome precum:
- uscăciune vaginală
- infecții ale tractului urinar
- infecții cu drojdie
- piele uscată, cu mâncărimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...