Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Vinul roșu și efectele asupra florei intestinale. Când ar trebui băut
22 mai, 08:54
Cercetători de la King’s College London au observat că aceia care consumă ocazional vin roșu au colesterol scăzut și efecte pozitive asupra microbiomului.
Vinul rosu si sanatatea inimii

Efectele vinului roșu asupra florei intestinale a fost analizat de cercetători de la King s College London, Marea Britanie, asupra unui grup de 916 gemeni de sex feminin. În analiza lor au inclus și bere, cidru, vin alb și băuturi spirtoase. Concluzia: microbiomul intestinal a fost mai divers în cazul celor care au consumat vin roșu față de cei care nu beau acest tip de alcool. Acest lucru nu a fost observat în cazul consumului de vin alb, bere sau băuturi spirtoase.

Beneficiile vinului roșu asupra inimii nu mai sunt o noutate, însă studiul britanicilor arată că un consum moderat de vin roșu este asociat cu o mai mare diversitate și un microbiom intestinal mai sănătos. Cercetarea a mai arătat că microbiomul consumatorilor de vin roșu conține un număr mai mare de specii bacteriene diferite față de cele ale oamenilor care nu consumă vin roșu, fapt observat în trei grupuri diferite de studiu din Marea Britanie, Statele Unite și Belgia. Autorii cercetării au ținut cont și de factori precum vârsta, greutatea, dieta obișnuită și starea socio-economică a participanților.

De ce această asociere dintre vinul roșu și microbiom? Cercetătorii bănuiesc că ar fi vorba de polifenolii din vinul roșu, de acele substanțe chimice care se găsesc și în multe fructe și legume și care conțin și antioxidanți. ”Deși am observat o asociere între consumul de vin roșu și diversitatea din microbiomul intestinal, consumul de vin roșu rar, cum ar fi o dată la două săptămâni, pare să fie suficient pentru a observa un efect. (…) Cu toate acestea, este încă recomandat să consumați alcool cu ​​moderație”, susțin cercetătorii pe site-ul universității britanice.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Deficiența de magneziu scade nivelul de vitamina D. Efecte nefaste
AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii
Controale la centre de bătrâni: 75 de persoane, personal și asistați, pozitivi la SARS-CoV-2
Pacient dispărut din spital, căutat de polițiști, inclusiv cu câini
Diabet. Nouă semne precoce care anunță boala
Copii
EXCLUSIV
Copiii, cât de expuși sunt în fața infecției cu coronavirus: explicațiile unui medic
Pulberea proteică: ce riscuri ascunde
China, potențial vaccin COVID-19, rezultate promițătoare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?