Viena va vaccina copiii între 5 și 11 ani împotriva COVID, deși EMA nu a aprobat încă Pfizer pentru această categorie de vârstă

Vaccinarea. Foto: Pixabay
Autoritățile din Viena au decis că și copiii care au vârsta între 5 și 12 ani trebuie vaccinați contra COVID-19, deși Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a aprobat pentru niciun vaccin utilizarea la această categorie de vârstă. Capitala Austriei devine primul oraș unde această categorie de vârstă va fi vaccinată. În SUA, vaccinul Pfizer a primit încă de marți aprobare pentru copiii cu aceste vârste.

 „Cererea de vaccinări împotriva Covid-19 pentru copii este mare”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez din Departamentul de sănătate publică. „În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timpul în Austria, pentru că pandemia devine din ce în ce mai tânără”, a adăugat el, conform knews.uk.

Conform propunerii administrației orașului, medicii pediatri vor putea administra off-label vaccinul BioNTech-Pfizer pentru copii începând de vineri, 12 noiembrie.

Autoritățile de reglementare din UE nu au aprobat încă un vaccin Covid pentru copiii sub vârsta de 12 ani. Austria, împreună cu restul UE, așteaptă o decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a lansat procesul de aprobare a vaccinului BioNTech-Pfizer pentru vârstele între 5 și 11 ani pe 18 octombrie anul curent. O decizie în acest sens este așteptată în următoarele luni. În SUA, însă, CDC și FDA au aprobat, marți, în mod oficial vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii din această grupă de vârstă.

În timp ce medicii din sistemul privat au administrat deja vaccinul copiilor din mai multe țări europene, inclusiv din Austria, programul de la Viena va fi unul sistematic de inoculare pentru copii, primul la nivel european organizat de o agenție guvernamentală.

La Viena, până la 200 de copii vor putea fi vaccinați în fiecare zi în cele 34 de centre de vaccinare organizate de administrația orașului, potrivit unui purtător de cuvânt al municipalității, care a adăugat că orașul este pregătit să-și extindă capacitatea dacă cererea se va dovedi a fi mare. Viena mai caută, de asemenea, pediatri autorizați pentru a administra dozele în centre.

Decizia vine într-un moment în care Austria trece printr-un alt vârf de infecții. Țara a raportat aproximativ 481 de cazuri la 100.000 de persoane în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernamentale – de peste două ori mai mult decât frecvența cazurilor în Germania vecină. În Viena, care are o populație de 1,9 milioane de locuitori, guvernul austriac a raportat miercuri 1.479 de cazuri noi.

Doar 63% dintre austrieci sunt complet vaccinați, potrivit datelor guvernamentale colectate de proiectul Our World in Data.

Oficialii orașului din Viena au mai spus că vor înăspri restricțiile COVID-19 din 12 noiembrie, interzicând persoanele fără dovadă de vaccinare sau de recuperare după infecție sî intre în restaurante, baruri, muzee și anumite magazine, cum ar fi saloanele de coafură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel