Victor Costache, coronavirus: 340 de români izolați la domiciliu, preventiv

Dr Victor Costache. Foto: DC Medical
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat la un post TV că în acest moment sunt 340 de români puși preventiv în izolare la domiciliu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că starea românului infectat cu coronavirus care este internat în Japonia este stabilă. Și că ceilalți 16 români aflați la bordul navei de croazieră nu sunt infectați, în acest moment. 

Cât privește măsurile luate la nivel național preventiv pentru cazul în care coronavirusul ar ajunge la noi, ministrul a spus că „am dat o ordonanță pentru a crește capacitatea de răspuns în cazul acestei epidemii cu coronavirus. În primul rând am refăcut stocurile, tot ce înseamnă biocide, materiale de protecție, deoarece stocurile, cel puțin ale Ministerului Sănătății, erau aproape de zero. Deci am declanșat proceduri rapide de achiziție. De asemenea, am introdus și am legalizat noțiunea de carantină”. 

Victor Costache a arătat că toți cei care intră în momentul de față în România, venind din zona afectată de epidemia de coronavirus „intră în carantină. Și am identificat centre la nivel național în care aceste persoane care călătoresc din această zonă pot fi puse în carantină. Acum, în momentul de față mai sunt două persoane în București, erau trei. Deci, atenție, nu sunt pacienți cu coronavirus, sunt persoane care vin, sunt călători normali, fără probleme de sănătate, dar pentru a lua toate precauțiile după normele europene am instaurat aceste măsuri de carantină. Ceilalți, care vin din alte zone mai puțin afectate, ei sunt în izolare voluntară la domiciliu și sunt în legătură cu cei de la DSP”.

Ministrul a explicat și ce se întâmplă cu aceste persoane care sunt puse să stea acasă și să nu aibă contact cu nimeni.  

„În momentul de față avem undeva în jur de 340 de astfel de persoane, care au venit din zona mai puțin afectate, și sunt în izolare la domiciliu. DE asemenea, avem capacitate de diagnostic, la nivel național avem cred peste 1.500 de teste de tip PCR pentru coronavirus pentru a putea identifica și diagnostica rapid. Durează cam 3-4 ore obținerea unui rezultat. Din fericire, în momentul d efață, și este foarte important ca populația să o știe, nu ave niciun pacient cu coronavirus”, a precizat dr Victor Costache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel