Această vitamină îți protejează...
De cele mai multe ori, atunci când trec din ritmul normal al inimii în fibrilație atrială, pacienții simt palpitații, amețeală, respirație mai greoaie sau dureri in piept. Uneori însă, ei nu simt nimic deosebit și ajung să fie diagnosticați cu fibrilație atrială întâmplător, când ajung la medic din alte motive.
Fibrilația atrială nu este numai o boală foarte frecventă, dar ea are și complicații grave, cu potențial de a pune viața în pericol. Din cauza fibrilației atriale se formează cheaguri de sânge pe pereții atriilor, care apoi se pot deplasa și călători în fluxul sangvin, blocând vasele de sânge.
Dacă acest lucru se întâmplă în creier, va cauza un accident vascular cerebral ischemic; în cazul în care cheagul ajunge la plămâni, acest lucru va duce la o embolie pulmonară.
Fiind o boală destul de răspândită, oamenii caută și metode de alternative de a o contracara, iar printre cele la îndemână este și alegerea unei diete corecte.
Ca parte a unui stil de viață adecvat pentru pacienții cu fibrilație atrială, este recomandată evitarea alimentelor care aduc un aport important de vitamina K, pentru că acestea favorizează coagularea sângelui și predispun la formarea cheagurilor de sânge în interiorul inimii: legumele verzi și leguminoasele - broccoli, varză, varză de Bruxelles, spanacul, asparagus, salatele, soia, fasolea, boabe de muștar, andivele.
De asemenea, alte alimente bogate în vitamina K care trebuie consumate cât mai rar sunt: carnea de porc sau vită, gălbenușul de ou, tărâțe de grâu sau ovăz.
Cu toată disciplina alimentară și respectând un stil de viață sănătos, totuși fibrilația atrială se ține sub control cu ajutorul tratamentului medicamentos! Tratarea corectă a fibrilației atriale este esențială pentru a preveni complicații grave, precum accidentele vasculare cerebrale (AVC).
O veste îmbucurătoare pentru pacienții cu acest diagnostic este că tratamentul cu anticoagulante este acum compensat, deschizând astfel posibilitatea pentru o gestionare accesibilă și eficientă a bolii.
Terapia anticoagulantă de generație folosește trei substanțe active: dabigatran, rivaroxaban, apixaban, edoxaban. Acestea au denumiri comerciale diferite, și sunt prescrise pe rețetă de medicul specialist.
Odată inițiat tratamentul anticoagulant, el trebuie menținut toată viața pentru a asigura reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral la pacienții cu fibrilație atrială!
Tratamentul anticoagulant este compensat, așa încât pacienții să poată urma tratamentul fără a face eforturi financiare majore.
Programați pacientul la consultație la medicul specialist cardiolog. Acesta va efectua controlul de rutină și va prescrie medicamentul compensat în funcție de categoria de pacient în care vă înscrieți. Pe baza rețetei compensate de la medicul specialist, farmacistul vă va oferi medicamentul cu preț redus. Pentru reînnoirea lunară a rețetei compensate, agresați-vă medicului de familie, având la dumneavoastră recomandarea pentru tratamentul anticoagulant prescrisă de medical specialist.
Pentru a afla detalii importante despre fibrilația atrială, tratamentul anticoagulant și rețeta compensată, vă invităm să vizitați și site-ul www.reteta-palpitatii.ro
Aveți grijă de inima dumneavoastră și a celor dragi în fiecare zi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...