Vergeturile, de două tipuri: albe și roșii. Care e diferența și cum le facem să DISPARĂ. Ioana Marinescu: 2 produse geniale

Vergeturile - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Ce sunt vergeturile, de ce apar și cum le putem face să dispară.

Pentru multe persoane, în special pentru femei, vergeturile reprezintă o o sursă de neplăceri. Vergeturile, care pot să apară la orice vârstă, chiar și în pre-adolescență, sunt dungi lungi, înguste sau linii care se dezvoltă pe piele.

Acestea se produc, de cele mai multe ori, atunci când pielea este brusc întinsă, fiind în mod frecvent asociat cu perioada sarcinii, femeile având o predispoziție mai mare decât bărbații.

De asemenea, există câteva afecțiuni care pot provoca apariția vergeturilor, cum ar fi sindromul Marfan și sindromul Cushing. Sindromul Marfan poate provoca scăderea elasticității țesuturilor pielii, iar la pacienții care suferă de sindromul Cushing, organismul produce în cantități prea mari hormoni care duc la creșterea rapidă în greutate și la fragilitatea pielii.

Mai mult, retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. În plus, pe lângă aceste două "atitudini" pe care le putem lua singure, există o serie de terapii pe care le putem urma, terapii care ne ajută să revenim la o piele tonifiată și fără celulită.

Vergeturile sunt de două tipuri: albe și roșii. Care e diferența dintre ele și cum putem scăpa de ele, ne-a explicat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.

Două tipuri de vergeturi. Ioana Marinescu, despre cum le putem trata

 

"Pentru vergeturi, de asemenea, uleiul de vergeturi are rezultate frumoase, notabile, în primul rând pentru vergeturile proaspete, pentru că sunt două tipuri: cele roșii, care sunt abia niște rupturi tegumentare proaspete, sau cele albe, care sunt de ceva timp.

În general, vergeturile apar în adolescență, când copilul se dezvoltă dintr-un copil într-un tânăr adult și schimbările hormonale sunt foarte mari. Cresc sânii și fesele, se dezvoltă altfel, cresc într-un an foarte mult în lungime și atunci se fac anumite rupturi de tegument. Zonele acelea sunt de vergeturi.

Recomandarea mea e ca mămicile să aibă grijă de copiii lor și să-i învețe să-și facă, și pentru celulită și pentru vergeturi, înainte de aplicarea produsului, să se facă scrub, fie unul făcut acasă, cu zaț de cafea, că e sfânt, fie cu un scrub dedicat diferitelor tipuri de piele.

Eu am unul cu mandarină verde, genial pentru stimularea țesuturilor grase de pe corp și altul cu trandafir, pentru hrănire, răsfăț și hidratare. Măcar de 2 - 3 ori pe săptămână, în duș, înainte de aplicarea cremei dedicate pentru celulită, pentru vergeturi sau pentru hidratarea și hrănirea corpului este minunat să facem un scrub cât se poate de intens, pe tot corpul, fără a ne leza epiderma", a declarat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii "Pastila de Frumusețe" de la DC Medical, Spectacola și DC News.

"Putem să ne luăm 10 minute seara sau dimineața"

 

Întrebată dacă sunt eficiente și dacă le folosim noi, acasă, prin auto-masaj, Ioana Marinescu a spus: "absolut da. Este minunat dacă reușim să ne dedicăm câteva minute în fiecare seară sau în fiecare dimineață, dar cred că mai confortabil e seara și să ne auto-masăm. E unul dintre cele mai bune lucruri pe care putem să ni le oferim. Putem să ne luăm 10 minute".

Trebuie să vezi asta: Ingredientul care te scapă de celulită: O TOPEȘTE. Rezultate rapide și bune

Vergeturi - Factori de risc

Cu toate că cercetările au scos la iveală dovezi diferite, există o serie de factori de risc pentru vergeturi. Specialiștii susțin că este nevoie de mai multe cercetări pentru a fi confirmate cauzele vergeturilor.

Principalii factori de risc pentru vergeturi sunt:

- bolile cronice

- indicele de masă corporala (IMC) înainte de sarcină

- istoricul familial

- greutatea la naștere a copilului.

Vezi mai multe în video:

 

 

Cea mai neglijată zonă a corpului. Marinescu: Ar trebui s-o protejăm, soarele e neiertător. Îngrijirea pe timpul verii, obligatorie

 

Îngrijirea corpului pe timpul verii trebuie realizată cu atenție. 

”Îngrijirea corpului înseamnă o îngrijire din cap până în picioare. Și într-adevăr, vara îngrijirea corpului este din ce în ce mai minuțioasă. Deși din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie sezonier, îngrijirea corpului ar trebui să fie 365 de zile pe an, dar vara întotdeauna doamnele sunt mult mai atente cu cu felul în care arată corpul, pentru că este mult mai dezgolit.

Pentru că putem să ne luăm rochiile alea frumoase pe care le-am visat și pentru că trebuie să arătăm foarte bine îmbrăcate. Cred că îngrijirea corpului aduce beneficii și dacă aplicăm seara în aceasta o cremă dedicată problemelor pe care le avem.

N-o să ascund faptul că este de preferat ca îngrijirea corpului să fie făcută și menținută pe termen lung, pentru că corpul, mai ales în perioadele reci, în care e foarte îmbrăcat, în care e foarte agresat de haine pe care le punem, le dăm jos ciorapi, blugii, pantaloni, costume, corpul suferă mult mai mult decât fierea feței, doar că el nu ne spune atât de mult pentru că îl băgăm în seamă în timpul anului foarte tare. Îngrijirea lui ar fi minunat să fie făcută bazic, măcar în tot timpul anului”, a mai spus Ioana Marinescu.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel