VERAPAMILUM + TRANDOLAPRILUM - prospect

Foto: Pixabay
VERAPAMILUM + TRANDOLAPRILUM - prospect. Acțiune: Verapamil: blocant al canalelor de calciu, deprimant cardiac. Trandolapril: inhibitor al enzimei de conversie a angiotenisinei.

VERAPAMILUM + TRANDOLAPRILUM - prospect

Denumire comercială: TARKA

Forma: comprimate

Indicații: hipertensiune esenţială la pacienţii a căror tensiune arterială a fost normalizată cu substanţele active separat, în aceeaşi proporţie a dozelor.

Contraindicații: Hipersensibilitate la trandolapril sau la alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) şi/sau la verapamil, edem angio-neurotic ereditar/idiopatic, şoc cardiogen, infarct miocardic recent cu complicaţii, bloc atrio-ventricular de gradul 2 sau 3, fără pacemaker, bloc sino-atrial, insuficienţă cardiacă congestivă, flutter/fibrilaţie atrială asociată cu o cale de conducere aberantă (ex. sindrom WPW), stenoză aortică sau mitrală insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei < 10 ml/min.), dializă, ciroză hepatică cu ascită, hiper-aldosteronism primar, sarcină, alăptare.

Atenție: Pacienţii care au hipotensiune arterială trebuie să stea în clino-statism 30 minute după administrarea capsulelor, în special la începutul tratament.

Reacții adverse: Similare cu cele ale substanţelor active componente sau cu ale claselor din care fac parte acestea. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt agravarea tusei, cefalee, constipaţie, vertij, ameţeli, bufeuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel