VARENICLINUM - prospect

Foto: Pixabay
VARENICLINUM - prospect. Acțiune: agonist parţial al receptorilor nicotinici neuronali, funcţionând ca agonist cu o activitate intrinsecă mai scăzută decât nicotina, dar şi ca antagonist în prezenţa nicotinei.

VARENICLINUM - prospect

Denumire comercială: CHAMPIX

Forma: comprimate filmate

Indicații: renunţarea la fumat la adulţi.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție: Modificările fiziologice consecutive renunţării la fumat, cu sau fără tratamentul cu vareniclină, pot influenţa farmacocinetica sau farmacodinamia unor medicamente, pentru care poate fi necesară ajustarea dozelor (de exemplu: teofilina, warfarina şi insulina). Deoarece fumatul induce enzima CYP1A2, renunţarea la fumat poate determina creşterea valorilor plasmatice ale substraturilor care utilizează CYP1A2.

Reacții adverse: Cele mai frecvente: greaţă, cefalee, insomnie sau somnolenţă, vise anormale, ameţeli, disgeuzie, oboseală, vărsături, constipaţie sau diaree, disconfort gastric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel