Vânătăile, semne ale unui cancer. Șase luni cumplite de chimioterapie. Povestea bărbatului căruia i s-a spus că mai are două luni de viață

leucemia - FOTO: Freepik@irinagost2015
Vânătăile pot să apară din cauza unor lovituri, dar în cazul unui bărbat acestea s-au dovedit a fi semne ale unui cancer agresiv. Acesta a trecut prin șase luni de chimioterapie cumplite. Și-a pierdut părul și unghiile din cauza tratamentului.

Vânătăile pot indica o boală incurabilă: CANCER. Un bărbat a avut parte de șocul vieții sale. I s-a spus că, de fapt, vânătăile sunt simptome ale unui cancer.

David Jenkins, din Bedfordshire, a fost avertizat că va trăi doar o lună sau două dacă nu începea imediat chimioterapia după un diagnostic devastator de leucemie.

Când David, în vârstă de 48 de ani, a observat inițial petele pe stomac, i s-a spus că sunt cauzate de o ulcer. În același timp, tatăl a doi copii a devenit extrem de obosit și a constatat că nivelul său de energie a scăzut, cu alergări ușoare care îl lăsau fără respirație.

Când vânătăile au început să se extindă, medicul său a crezut că este o reacție la pastile și i-a schimbat medicamentația. Dar acest lucru nu le-a oprit și, în cele din urmă, s-a trezit acoperit de vânătăi "de dimensiunea farfuriei" pe tot corpul.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă sare. Regula de aur pentru a determina dacă un aliment conține prea multă sare

Vânătăile, semnul cancerului

Acest lucru a determinat o altă vizită la doctor - a treia într-o lună - unde a fost făcut un test de sânge salvator. Testul a relevat că David avea leucemie mieloidă acută promielocitară, o formă rară, dar cu răspândire rapidă, de cancer sanguin.

”Aveam 48 de ani. Tatăl unei fete care începea A-Levels și a unei fete care începea GCSE. Încă mă simțeam destul de tânăr; îmi plăcea să schiez, să fac navigație oceanică și să fiu un om de familie, și acum aveam o rază de speranță. S-a dovedit că nu aveam voie să conduc pentru că aș fi putut muri în orice moment”, a mărturisit David, potrivit Express.

FOTO: Pexels@Karolina Grabowska

Chimioterapia, tratamentul salvator

La spital, medicii i-au spus lui David că trebuie să înceapă urgent chimioterapia. Fără tratament, ar fi trăit doar între una și două luni, au spus ei.

A urmat patru runde de chimioterapie epuizante, care l-au lăsat grav bolnav, și într-un moment a avut dificultăți chiar și în a înghiți.

”Prima chimio a fost groaznică. Pe măsură ce medicamentele erau injectate, le simțeam arzând în interiorul meu. Trebuiau să intre foarte încet și asistenta drăguță care o făcea a avut nevoie de o oră pentru a livra o singură injecție. Acest lucru s-a repetat în fiecare zi timp de 10 zile”, a spus el.

La un moment dat, David a suferit o infecție din cauza liniei centrale folosite pentru a injecta tratamentul și a experimentat pierderea părului și a unghiilor.

”Chimioterapia m-a otrăvit, astfel încât tractul meu digestiv a fost afectat, iar eu am avut nevoie de morfină doar pentru a-mi permite să înghit.

Cu sistemul meu imunitar distrus de chimioterapie, am făcut infecții și, neputând să le combat, am devenit foarte, foarte bolnav, temperatura mea sălta.

Stăteam sub un cearșaf înmuiat în apă rece, cu ventilatoare care îmi suflau aer rece pentru a încerca să mă mențin răcoros în timp ce antibioticele îmi erau administrate în mod continuu”, a mai mărturisit David.

Vezi și: Pietrele la rinichi: cauze, simptome, tratament. Dr. Mihai Dobra: De la nimic până la a scoate un rinichi!

6 luni de luptă

Dar tratamentul a avut succes și la doar șase luni după diagnostic, David a fost externat. A participat la consultări săptămânale și a fost atent la orice vânătăi noi care ar putea fi un semn al revenirii bolii.

Au trecut 18 ani de atunci și de atunci el a fost sănătos.

”Doi sau trei ani mai târziu, doctorul meu mi-a spus să nu mai vin pentru niciun alt control deoarece acum eram cu siguranță vindecat. Am plâns din nou doar de ușurare pură. Nu aș spune că eram în remisie.

Aș spune că sunt complet vindecat! Au trecut acum mulți ani de când un hematolog mi-a spus să merg acasă și să încetez să mă îngrijorez și că ar trebui să mă consider vindecat”, a mai spus bărbatul.

Leucemia, simptome

- Aspect palid sau ”stors” al pielii

- Oboseală

- Lipsa de respirație

- Pierderea în greutate fără a încerca

- Infecții frecvente

Vezi și: Cauzele pentru care te trezești noaptea. Rolul pe care îl are depresia și anxietatea în calitatea somnului

- Temperatură ridicată și senzație de căldură sau frisoane (febră)

- Transpirații nocturne

- Sângerări neobișnuite și frecvente, cum ar fi sângerări ale gingiilor sau epistaxis

- Piele ușor vânătăi

- Pete roșii sau purpurii plate pe piele

- Durere la oase și articulații

- Senzație de plenitudine sau disconfort în abdomen

- Ganglioni umflați în gât, sub braț sau în zona inghinală, care pot fi dureroși când îi atingeți.

Dacă experimentați orice simptom al leucemiei, ar trebui să vorbiți cu medicul de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel