Valeriu Gheorghiță: posibile simptome după vaccinare pentru care ar trebui să mergem la medic

Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a explicat care sunt posibilele racții simptome după vaccinare pentru care ar trebui să meergem la medic. 

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a spus că va pune la dispoziția publicului un material informativ cu posibile simptome care pot apărea după vaccinarea cu ser anti COVID, astfel încât persoanele care s-au vaccinat sau care urmează să se vaccineze să se poată adresa în vederea unui consult medical, dacă este cazul, a declarat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Un lucru extrem de important este legat de comunicare şi de informare. Şi aici cred că fiecare om trebuie să înţeleagă care sunt eventualele semnale de alarmă pe care trebuie să le cunoaştem cât mai bine pentru ne putea adresa serviciilor medicale pentru diagnostic şi tratament. Tocmai de aceea vom elabora, alături de colegii de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze sau care au fost vaccinate, care să prezinte succint şi pe înţelesul tuturor care sunt potenţialele semne şi simptome de alarmă pentru care trebuie să solicităm un consult medical", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel