Valeriu Gheorghiță: Media de vârstă a persoanelor decedate din cauza COVID-19 a scăzut de la 71 la 68 de ani
24 aug 2021, 13:20

Medici și pacienți COVID-19. Foto: Sindicatul Promedica / Facebook
Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că în cazul infectării cu varianta Delta a coronavirusului, media de vârstă a persoanelor decedate a scăzut de la 71 de ani la 68 de ani. Mai mult, a arătat șeful CNCAV, 12% dintre persoanele decedate nu aveau comorbidități.

În cazurile de deces datorat COVID-19 „se constată o scădere a mediei vârstei de la 71 de ani la 68 de ani, deci, practic, începe să afecteze și persoanele mai tinere. Și dacă înainte 94% dintre persoanele care, din păcate, au decedat, prin COVID-19 aveau comorbidități, în momentul de față acest procent a scăzut la 88%.

Deci, practic, 12% din persoanele care și-au pierdut viața în ultima lună din cauza COVID-19 au fost persoane care nu aveau boli asociate. Or, asta ne ridică această problemă legată de posibilitatea de a declanșa forme mai grave. Și este cumva logic, pentru că încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este, se pare, de 1.000 de ori mai mare decât la persoanele infectate cu formele anterioare", a explicat col dr Valeriu Gheorghiță, la ședința Consiliului Național al Audiovizualului, unde a pledat pentru difuzarea în regim de campanie de interes public a unor spoturi referitoare la vaccinarea împotrivit SARS-CoV-2 a copiilor de peste 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?