Valeriu Gheorghiță: încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ
16 feb 2021, 15:10

Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, spune că se va încerca vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. 

Autoritățile au în vedere vaccinarea cu prioritate a personalului din Educație, cel puțin asta susține medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
“Este scenariul pe care l-am anunțat săptămâna trecută, încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, ceea ce include tot personalul din creșe, tot personalul din grădinițe și cadrele didactice din școala primară, gimnazială, licee și cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar.
Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Este un scenariu care nu este încă definitivat. Foarte probabil locația unde se va efectua vaccinarea cu echipe mobile este în casa corpului didactic din fiecare județ, respectiv în centre de vaccinare organizate în universități, în județele în care avem aceste universități în activitate. La sfârșitul acestei săptămâni vom lua decizia în baza datelor pe care urmează să le centralizăm de la Ministerul Educației”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă, potrivit B1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?