Valeriu Gheorghiță crede că s-ar putea sista utilizarea serului produs de AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat că autoritățile vor să renunțe la utilizarea în continuare a vaccinului AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea(CNCAV), a arătat că autorităţile intenționează să propună sistarea vaccinării cu serul de la compania AstraZeneca. El a menționat că numărul celor care aleg să se vacineze cu acest tip de ser este foarte mic.

„Pentru un management corect al stocurilor ne gândim serios să propunem poate că, de la începutul anului viitor, sistarea vaccinării cu vaccinul de la compania AstraZeneca, pentru că numărul celor care în acest moment se vaccinează este foarte redus şi atunci riscul de ieşire din perioada de valabilitate a dozelor este foarte mare şi nu poţi să comanzi să vină câteva zeci sau mii de doze. Foarte probabil că vom rămâne cel puţin cu aceste trei vaccinuri - Pfizer, Moderna şi vaccinul de la Johnson & Johnson -, cu care vom merge mai departe", a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Nou vaccin, dub formă de plasture

O companie britanică va începe în ianuarie testele clinice ale unui vaccin de a doua generație împotriva COVID-19, un plasture cutanat ușor de administrat care utilizează celule T pentru a ucide celulele infectate și care ar putea oferi o imunitate de durată mai lungă decât vaccinurile actuale.

Emergex firma din Abingdon, Oxfordshire, Marea Britanie, dezvoltă vaccinuri cu celule T, o creație a profesorului Thomas Rademacher, directorul executiv al companiei și profesor emerit de medicină moleculară la University College London.

Vaccinurile folosesc celulele T pentru a elimina rapid celulele infectate din organism, imediat după infectare, prevenind astfel replicarea virală și declanșarea bolii. În timp ce anticorpii produși de actualele vaccinuri COVID se lipesc de virus și îl împiedică să infecteze celulele, celulele T găsesc și distrug celulele infectate.

Celelalte vaccinuri, cum ar fi vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford University, produc, de asemenea, un răspuns al celulelor T, dar într-o măsură mai mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel