Vâlcea: Peste 24.600 de persoane, imunizate împotriva gripei în ultimele două luni

Vaccinarea
Peste 24.600 de persoane din Vâlcea s-au imunizat în ultimele două luni împotriva gripei sezoniere, în prezent la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi la cabinetele medicilor de familie din judeţ fiind disponibile încă aproximativ 17.000 de doze de vaccin antigripal, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Directorul DSP Vâlcea, Lorena Mărgăritescu, a precizat că cei mai mulţi dintre cei care s-au vaccinat până acum sunt trecuţi de 65 de ani - 13.640 de persoane, alţi circa 10.000 fiind bolnavi cu afecţiuni cronice, notează Agerpres. 

DSP Vâlcea a solicitat în acest an Ministerului Sănătăţii 58.758 de doze de vaccin antigripal, până acum primind în 4 tranşe (începând cu luna septembrie) 41.710 doze care au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, precum şi unităţilor spitaliceşti pentru vaccinarea personalului din secţiile cu risc.

Reprezentanta DSP a precizat că, în perioada următoare, instituţia va primi şi 280 de doze de vaccin VAXIGRIP, destinat copiilor cu vârste între 6 luni şi 4 ani.

De la începutul lunii octombrie şi până acum, în Vâlcea au fost raportate 6.101 cazuri de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi 840 de pneumonii. În ultima săptămână din noiembrie s-au înregistrat 943 dintre cazurile de viroze respiratorii şi 84 dintre pneumonii, nouă dintre acestea fiind la bebeluşi şi încă patru la copii cu vârste între 2 şi 4 ani, care au necesitat internarea în spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel