Valabilitatea prețurilor la medicamente, în dezbatere publică

Medicamente
Valabilitatea preţurilor medicamentelor existente în Catalogul Naţional al Preţurilor la Medicamente şi Catalogul public ar putea fi prelungită până la 1 aprilie 2020, prevede un proiect de ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Prețurilor, medicamente. "La intrarea în vigoare a prezentului ordin, preţurile maximale ale medicamentelor autorizate de punere pe piaţă aprobate în Canamed şi Catalogul public şi preţurile de referinţă generice/biosimilare/inovative rămân valabile cel mult până la intrarea în vigoare a ordinului de aprobare a preţurilor calculate în urma corecţiei anuale, dar nu mai mult de 1 aprilie 2020", prevede proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, valabilitatea preţurilor existente în Canamed şi Catalogul public nu se modifică pentru medicamentele ce sunt supuse contractelor cost volum/cost volum rezultat, celor ce au emise autorizaţii de nevoi speciale şi celor ce au decizii de încetare a autorizaţiei de punere pe piaţă şi al căror preţ expiră înainte de 1 aprilie 2020.

În referatul de aprobare se explică faptul că "au fost întâmpinate" o serie de probleme tehnice la aplicaţia de calcul a preţurilor, acest aspect "determinând amânarea începerii calculului preţurilor de producător pentru medicamentele existente în Canamed şi Catalogul public".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel