Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vaccinurile antigripale destinate persoanelor la risc, utilizate aproape 83%
11 dec 2019 / 14:17
Aproape 83% din vaccinurile antigripale alocate județului Tulcea de către MS au fost utilizate pentru imunizarea persoanelor la risc.
Vaccinare

Medicii de familie tulceni au utilizat aproape 83% din vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii judeţului pentru imunizarea persoanelor incluse în categoriile cu risc, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pe site-ul propriu.

"DSP a primit de la Ministerul Sănătăţii 20.580 de doze de vaccin antigripal. Până în prezent au fost imunizate 17.172 persoane", arată sursa citată de agerpres.ro.

În ultima săptămână de supraveghere, DSP a înregistrat 706 de infecţii acute ale căilor respiratorii, 74 de cazuri de pneumonie şi nici un caz de gripă.

"Metoda cea mai eficientă şi recomandată pentru prevenirea apariţiei gripei este vaccinarea", se menţionează în informarea DSP.

Vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.


Ştiri Recomandate

Spitalul de Urgență Floreasca. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Imunitate la cancer: descoperirea unor celule imune arată că e posibil
SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China
OMS, recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri
Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită fonduri pentru produse de igienă
Epidemia din China, impact economic asupra turismului
Comentarii