Vaccinul românesc împotriva COVID-19 ar putea fi intranazal: va fi mai ușor de utilizat

Vaccinul ar putea fi intranazal
Prof. univ. Mircea Ioan Popa, cercetător la Institutul Cantacuzino, a declarat că se doreşte ca vaccinul împotriva COVID-19, care urmează să fie dezvoltat în urma acordului de colaborare dintre Centrul OncoGen şi Institutul Cantacuzino, să poată fi administrat pe cale intranazală.

Acordul de colaborare dintre OncoGen Timișiara și Institutul Cantacuzino va duce la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, despre care prof. univ. Mircea Ioan Popa, cercetător la Insitutul Cantacuzino, spune că se dorește să fie unul nazal și nu injectabil. El a menționat că cei care conduc proiectul sunt OncoGen Timișoara. „ Practic, în acest proiect noi venim în ajutorul - sau, împreună cu dânşii - şi vom putea, făcând testări pe animale de laborator, să verificăm faptul că produsul pe care dânşii îl pun la dispoziţie duce la răspuns imun în studiile pe care le vom face noi. (...) Aşa cum domnul profesor Păunescu a afirmat, dorinţa este ca produsul să nu fie un produs injectabil, ci un produs administrat pe cale intranazală - asta însemnând ceva mai uşor de tolerat, inclusiv de către populaţia care nu este foarte de acord cu vaccinurile. Sperăm că produsul nostru va fi unul de foarte bună calitate”, a arătat Mircea Ioan Popa, într-o declaraţie acordată presei.
Proiectul, a mai spus el, se va derula pe o perioadă de 18 luni. „Produsul realizat de colegii timişoreni este aproape gata pentru a putea fi pus la dispoziţie pentru începerea acestui proiect, dar trebuie să ştim - este vorba de un proiect de cercetare - întotdeauna o cercetare ştii că o începi şi încerci să o duci la bun sfârşit, dar pot să apară şi lucruri pe care nu le poţi gândi de la început. Practic, Ministerul Educaţiei a scos la concurs o serie de teme de cercetare, noi am concurat şi am reuşit să obţinem această finanţare. Ca atare, urmează semnarea contractului - când colegii timişoreni vor veni la Bucureşti pentru acest scop - apoi imediat, foarte rapid, va începe derularea proiectului”, a mai arătat el.

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen din Timişoara, a semnat un acord de colaborare cu Institut Cantacuzino și vor dezvolta împreună un vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel