Vaccinul Pfizer contra COVID-19, eficacitate peste 90% arată datele preliminare 

Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat că vaccinul lor pare să fie eficient la 90% în prevenirea bolii COVID-19, în ceea ce a fost descris drept „o zi minunată pentru știință și umanitate”.

Vaccinul, testat la 43.500 de persoane din șase țări, s-a dovedit până acum sigur, crescând speranța că pandemia ar putea fi controlată până în vara anului viitor. Se așteaptă ca vaccinul să primească unda verde în următoarele săptămâni, guvernul britanic „sperând” că dozele vor fi disponibile până de Crăciun.
Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze ale candidatului Pfizer, dintre care 10 milioane urmează să fie livrate până la sfârșitul anului, dacă aprobarea este acordată.
Protecția se realizează la 28 de zile de la inițierea vaccinării, care constă din două doze, ceea ce înseamnă că până la cinci milioane de persoane din Marea Britanie ar putea fi vaccinate în perioada de iarnă.
"Sunt plin de speranță, dar încă nu sunt sigur că vom putea să avem un vaccin până la Crăciun", a declarat luni directorul medical adjunct Jonathan Van-Tam. El a descris anunțul privind vaccinul ca fiind o „etapă imensă” și a spus că este o veste bună pentru alte vaccinuri viitoare în curs de dezvoltare. 

Rată mare de eficacitate

Potrivit anunțului de luni, cei din comunitățile etnice negre, asiatice și minoritare răspund bine la vaccin. Rata sa de eficacitate se bazează pe analiza preliminară, efectuată de un consiliu independent de monitorizare a datelor, care a analizat 94 de infecții înregistrate până acum în studiul în curs de fază a treia a lui Pfizer. Compania a declarat că va continua să desfășoare studiul până când această cifră va crește la 164, moment în care își va prezenta toate concluziile autorităților de reglementare americane pentru a solicita aprobarea.
După cum a subliniat prim-ministrul, datele intermediare nu au fost încă publicate sau evaluate de colegi, iar Pfizer a spus că rata de protecție inițială s-ar putea schimba până la finalizarea studiului.
Rămâne necunoscută și longevitatea răspunsului imun provocat de vaccin.
Cu toate acestea, constatările sunt cele mai promițătoare indicații până în prezent că un vaccin va fi eficient în prevenirea infecției, oferind umanității un instrument crucial în combaterea pandemiei.
Serul Pfizer utilizează tehnologia ARN messenger (ARNm), care se bazează pe codificarea genetică produsă sintetic pentru a genera un răspuns imun la om și este produsă la scară mai rapid decât vaccinurile convenționale.
O serie de alte vaccinuri care utilizează aceeași platformă sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel