VACCINUL Pfizer - BioNTech, primul vaccin COVID aprobat de FDA!

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
FDA (Administrația pentru medicamente și alimente a SUA) a anunțat că primul vaccin contra COVID-19 aprobat în SUA este cel al Pfizer-BioNTech! Până acum acesta era administrat pe baza unei autorizații de urgență, dar de acum este considerat vaccin în toată regulă, cum se spune.

Astăzi, FDA a aprobat (link direct scrisoare de aprobare) primul vaccin COVID-19! Vaccinul a fost cunoscut sub numele de vaccin Pfizer-BioNTech și va fi comercializat acum ca Comirnaty, pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. De asemenea, vaccinul continuă să fie disponibil sub autorizație de utilizare de urgență (EUA), inclusiv pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și pentru administrarea unei a treia doze la anumite persoane imunodeprimate.

„Aprobarea de către FDA a acestui vaccin este o etapă importantă pe măsură ce continuăm să luptăm împotriva pandemiei COVID-19. În timp ce acest vaccin și alte vaccinuri au îndeplinit standardele științifice riguroase ale FDA pentru autorizarea utilizării de urgență, ca prim vaccin COVID-19 aprobat de FDA, publicul poate fi foarte sigur că acest vaccin îndeplinește standardele înalte de siguranță, eficacitate și calitate a producției pe care FDA le pretinde pentru un produs aprobat ", a declarat comisarul interimar al FDA, dr. Janet Woodcock.

„În timp ce milioane de oameni au făcut deja în condiții de siguranță vaccinuri COVID-19, recunoaștem că pentru unii, aprobarea de către FDA a unui vaccin poate da acum o mai mare încredere ca să-și facă vaccinul. Reperul de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de modificarea cursului acestei pandemii în SUA”, a mai spus aceasta. 

Începând cu 11 decembrie 2020, vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 este disponibil sub sub autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, iar autorizația a fost extinsă pentru a include persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pe 10 mai 2021. 

Autorizația de utilizare de urgență (EUA) poate fi utilizată de FDA în timpul urgențelor de sănătate publică pentru a oferi acces la produse medicale care pot fi eficiente în prevenirea, diagnosticarea sau tratarea unei boli, cu condiția ca FDA să stabilească faptul că beneficiile cunoscute și potențiale ale unui produs, atunci când el este utilizat pentru a preveni, diagnostica sau trata boala, depășesc riscurile cunoscute și potențiale ale acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel