Vaccinul COVID nu duce la infecție. Dr Simin Florescu: mai ales acest tip de vaccin
18 ian 2021, 20:52

Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Doctorul Simin Florescu, directorul medical al Spitalul de Boli Infecțioase, a declarat luni, 18 ianuarie, că vaccinul împotriva infecției COVID nu generează boala. 

Doctorul Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, a afirmat luni, 18 ianuarie, la o dezbatere TVR, că injectarea vaccinului împotriva infecției COVID nu va duce la producerea infecției.

”Vaccinul nu poate să genereze boala. Mai ales acest tip de vaccin este, prin felul în care este constituit, preparat, sintetizat, nu are cum să producă boală, pentru că el conţine practic doar reţeta pentru producerea de anticorpi. Nu conţine nici măcar un fragment viral, nici inactivat, nici atenuat şi nici măcar o proteină specifică derivată direct din virus, ci conţine practic numai reţeta de producere a proteinei de suprafaţă (...) generează la rândul ei anticorpi şi aceşti anticorpi ne feresc de o viitoare infecţie. Nu are cum să producă acest vaccin o infecţie”, a explicat medicul Simin Florescu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?