Vaccinul anti-COVID, realizat de Moderna, nu va fi gata până la prezidențialele americane
01 oct 2020 / 14:43

Compania farma Moderna nu va solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul său împotriva infecției COVID-19 înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

CEO companiei farma Moderna a declarat, în presa americană, că nu va solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul său împotriva coronavirusului înainte de 25 noiembrie. Stephane Bancel a declarat ziarului: „25 noiembrie este momentul în care vom avea suficiente date de siguranță pentru a putea introduce într-un fișier EUA pe care îl vom trimite la FDA (Food and Drug Administration) - presupunând că datele de siguranță sunt bune, adică un vaccin este considerat sigur”. 

Vaccinul Moderna este unul dintre cele 11 vaccinuri experimentale aflate în ultima etapă de analiză. Un altul este dezvoltat de Pfizer, al cărui director executiv Albert Bourla a luat poziția conform căreia compania sa ar putea avea un răspuns clar până în octombrie. Majoritatea experților sunt sceptici cu privire la afirmație, considerând că nu sunt suficiente date care să confirme siguranța și eficacitatea vaccinului până la acel moment, potrivit medicalxpress.

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri