Vaccinarea gravidei protejează bebelușul. Dr Radu Vlădăreanu: imunizarea anti-COVID scade de 11 ori riscul de deces al viitoarei mame
21 oct 2021, 10:41

Alimentația la sân este foarte importantă pentru bebeluși     FOTO: pexels.com
Președintele Societății de Obstretică și Ginecologie din România, Radu Vlădăreanu, recomandă gravidele vaccinarea împotriva infecției COVID.

Medicul Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, lansează un apel către gravide să se vaccineze împotriva infecției COVID. Doctorul sfătuiește gravidele să nu amâne vaccinarea până după naștere deoarece ”ar fi prea târziu”.

”Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare.

Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, recomandă medicul Radu Vlădăreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?