Vaccinarea anti COVID-19 în școli, cine se va ocupa de programarea învățătorilor și a profesorilor

Profesor în clasă. Foto: Pixabay
Ministerul Educației a anunțat toate inspectoratele școlare din țară cum se va face programarea profesorilor și a învățătorilor în platforma de vaccinare contra COVID-19. 

Ministerul Educației a decis ca fiecare unitate de învățământ să desemneze o persoană care să se ocupe de programarea cadrelor didactice pe platforma pentru înscrierea la vaccinare.

Dar, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare ca până marți la prânz, să transmită lista cu numele persoanelor care se vor ocupa de înscrierea cadrelor didactice pe platforma pentru vaccinare.

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate (...)

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean / ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, până la orele 16.00, urmând ca inspectoratele școlare județene / ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12.00”, se arată în documentul transmis inspectoratelor școlare.

De asemenea, Ministerul Educației le-a cerut celor care vor face programările să dea prioritate la vaccinare unor categorii de cadre didactice.

„Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii de angajați:

- angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii,

- angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 08 februarie 2021”, se arată în documentul semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel