Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vaccin nou împotriva febrei tifoide
16 noi, 15:04
Un nou vaccin împotriva febrei tifoide este utilizat în Pakistan. Vaccinul aprobat de OMS va fi adminsitrat în cadrul unei campanii de două săptămâni.
Vaccinare

Pakistanul a început administrarea unui nou vaccin împotriva febrei tifoide, a declarat vineri ministrul sănătăţii din provincia Sindh, care se confruntă cu o epidemie a unei forme rezistente a acestei boli infecţioase care poate fi mortală.

Vaccinul, aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), va fi administrat în timpul unei campanii de vaccinare de două săptămâni în această provincie din sudul Pakistanului.

Sindh este provincia în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de febră tifoidă din cele 10.000 raportate în Pakistan din 2017.

"Campania de două săptămâni care începe astăzi (vineri) va viza peste 10 milioane de copii cu vârsta cuprinsă între nouă luni şi 15 ani", a declarat la Karachi ministrul Azra Pechuho, arată surse citate de agerpres.ro.

Noul vaccin a fost furnizat gratuit în Pakistan de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), care reuneşte sectorul public şi cel privat.

După această campanie de două săptămâni, vaccinul va fi introdus în programele regulate de imunizare în Sindh şi în alte regiuni din Pakistan.

În 2017, 63% din cazurile de febră tifoidă şi 70% din cazurile mortale au fost înregistrate în rândul copiilor, potrivit unui comunicat comun al guvernului pakistanez, OMS şi GAVI.


Ştiri Recomandate

ANT despre transplant: Funcţionează cu succes doar în câteva unităţi sanitare
Demență, programul care îmbunătățește viața celor cu Alzheimer prin artă
Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, evacuată din cauza unor scurgeri de gaze
Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer
Aparat de Chirurgie laparoscopică la Spitalul din Dej
Exercițiile fizice: cum pot influența nivelul de oxigen din sânge
Depresia acută, cum o recunoști și cât este de periculoasă
Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa
Comentarii