Vaccin nou împotriva febrei tifoide

Vaccinarea
Un nou vaccin împotriva febrei tifoide este utilizat în Pakistan. Vaccinul aprobat de OMS va fi adminsitrat în cadrul unei campanii de două săptămâni.

Pakistanul a început administrarea unui nou vaccin împotriva febrei tifoide, a declarat vineri ministrul sănătăţii din provincia Sindh, care se confruntă cu o epidemie a unei forme rezistente a acestei boli infecţioase care poate fi mortală.

Vaccinul, aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), va fi administrat în timpul unei campanii de vaccinare de două săptămâni în această provincie din sudul Pakistanului.

Sindh este provincia în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de febră tifoidă din cele 10.000 raportate în Pakistan din 2017.

"Campania de două săptămâni care începe astăzi (vineri) va viza peste 10 milioane de copii cu vârsta cuprinsă între nouă luni şi 15 ani", a declarat la Karachi ministrul Azra Pechuho, arată surse citate de agerpres.ro.

Noul vaccin a fost furnizat gratuit în Pakistan de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), care reuneşte sectorul public şi cel privat.

După această campanie de două săptămâni, vaccinul va fi introdus în programele regulate de imunizare în Sindh şi în alte regiuni din Pakistan.

În 2017, 63% din cazurile de febră tifoidă şi 70% din cazurile mortale au fost înregistrate în rândul copiilor, potrivit unui comunicat comun al guvernului pakistanez, OMS şi GAVI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel