Vaccin Ebola, aprobat pentru comercializare de Comisia Europeană

Ebola a ucis mii de oameni
Comisia Europeană a aprobat luni, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola.

Vaccin Ebola. Vaccinul s-a aflat în faza de dezvoltare de la izbucnirea epidemiei în Africa de Vest din 2014 şi a fost administrat persoanelor cu risc ridicat de infecţie, inclusiv personalului medical, în Republica Democratică Congo (RDC). "Găsirea unui vaccin împotriva acestui virus teribil cât mai repede posibil a fost o prioritate pentru comunitatea internaţională", a declarat, luni, la Bruxelles, comisarul european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis, potrivit Agerpres.

Aprobarea comercializării Ervebo - produs de Merck - este un pas important pentru salvarea de vieţi în Africa şi în alte ţări, a continuat Andriukaitis. Anunţul survine după o recomandare din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), care a evaluat beneficiile şi riscurile vaccinului.

Peste 200.000 de persoane din RDC au fost imunizate cu medicamentul experimental până în prezent şi un al doilea vaccin a fost introdus în septembrie. Peste 3.000 de persoane au fost infectate cu febra hemoragică Ebola şi cel puţin 2.000 au murit de la izbucnirea unei noi epidemii de Ebola în urmă cu 14 luni în estul RDC. În iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de Ebola izbucnită în Republica Democratică Congo drept o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial.

Limitarea răspândirii virusului s-a dovedit dificilă din cauza numeroaselor grupuri rebele care acţionează în estul RDC. Peste 11.000 de oameni au murit în timpul epidemiei de Ebola din Africa de Vest în 2014-2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel