Vaccin, coronavirus: nemții de la CureVac încep testele pe oameni. 11 vaccinuri testate, în lume

Vaccin
Firma de biotehnologie CureVac este a doua companie germană, după BioNTech, care demarează etapa de testare pe oameni a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Până în acest moment, în lume sunt 11 vaccinuri în teste umane.

Testele CureVac pentru vaccinul contra acestui coronavirus se vor face în Germania și Belgia, pe 144 de voluntari sănătoși, care vor primi dozaje diferite. De asemenea, în studiu va exista un grup de control format din  24 de voluntari sănătoși, cărora le va fi administrat un vaccin placebo. Vârsta voluntarilor va fi între 18 și 60 de ani, iar dozele care le vor fi administrate vor varia între 2 µg și 8 µg. 

Primii subiecți vor fi vaccinați la Institutul de Medicină Tropicală din Tübingen și la Spitalul Universitar din Gent (Belgia), la Institutul Tropical al Spitalului Universitar din Munchen, LMU (Germania) și la Școala Medicală Hannover (Germania).

Primele rezultate concludente ale acestei prime etape de testare pe oameni ar putea fi comunicate în luna septembrie sau octombrie, iar în condiţii favorabile, aprobarea pentru ieşirea pe piaţă ar putea fi primită la jumătatea anului viitor, potrivit  Directorului Executiv al CureVac, Franz-Werner Haas. 

„În paralel, producem deja cantități mari din acest medicament de studiu în condiții GMP", a anunțat CEO-ul CureVac, într-un comunicat

Instituţia responsabilă de siguranţa vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, a anunţat că dacă rezultatele acestor teste pe subiecţi umani vor fi „foarte bune”, este posibilă aprobarea noului vaccin încă de la începutul anului viitor.

De de-a doua fază de testare umană ar putea începe în luna septembrie sau octombrie, cu condiţia ca rezultatele obţinute în această primă fază să fie încurajatoare, a anunțat compania.

AstraZeneca, Pfizer, Sanofi și Moderna, vaccinuri în teste

În acest moment, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), sunt testate pe oameni 11 vaccinuri experimentale contra SARS-CoV-2.

Germania şi ţările partenere din cadrul Uniunii Europene au promis săptămâna trecută fonduri pentru producţia unui vaccin experimental realizat de compania AstraZeneca şi de Universitatea Oxford, explicând că o decizie bună este susţinerea financiară a mai multor companii candidate în cursa pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Compania CureVac, care are sediul principal în Tuebingen, este susţinută financiar de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi foloseşte abordarea ARN mesager pentru acest vaccin anticoronavirus, la fel ca şi BioNTech şi partenerul său Pfizer, precum şi compania americană Moderna.

Compania Translate Bio şi partenerul său Sanofi lucrează, de asemenea, la proiectul unui vaccin ARN mesager împotriva noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel