Vaccin antigripal, mii de doze ajunse în Iași și Vâlcea

Vaccin
Mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în județele Vâlcea și Iași. Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății este gratuită.

Vaccin antigripal, doze. Mii de doze de antigripal au ajuns în județele Iași și Vâlcea. Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a anunţat luni că, în perioada următoare, 30.000 de doze de vaccin antigripal, a doua tranșă ajunsă recent în județ, vor fi distribuite medicilor de familie din judeţ. Potrivit sursei citate, la mijlocul lunii octombrie s-au mai primit 3.100 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranşă de vaccinuri. În această primă etapă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit dozele de vaccin pentru imunizarea personalului medico-sanitar.

"În perioada următoare vor ajunge la Iaşi încă două tranşe de vaccinuri. În total, pentru judeţul Iaşi, Ministerul Sănătăţii a repartizat 92.290 de doze. În funcţie de categoriile de persoane, 3.412 de vaccinuri au fost repartizate în spitale, 1.604 în unităţi ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 894 în cămine de bătrâni şi unităţi medico-sociale, 65 la Centrul de Transfuzii, la IML au fost repartizate 60, 156 de vaccinuri la cabinetele şcolare şi studenţeşti, 100 de vaccinuri la CAS, 100 la Centrul Regional de Sănătate Publică, 100 de doze la UMF, iar 23.736 de doze pentru medici de familie", a explicat Marius Voicescu.

Aproximativ 60.000 de doze de vaccin antigripal au fost solicitate Ministerului Sănătăţii de către Direcţia de Sănătate Publică pentru sezonul rece 2019-2020, în primă tranşă, în Vâlcea, urmând să ajungă 15.300 de doze, au transmis, luni, reprezentanţii instituţiei.

Vaccin antigripal, doze. 1.400 de doze în Vâlcea

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Vâlcea, Amelia Pitiga, 1.400 dintre dozele de vaccin achiziţionate prin Ministerul Sănătăţii au fost deja distribuite unităţilor spitaliceşti din judeţ, pentru imunizarea personalului medico-sanitar, restul de 13.900 urmând să ajungă luna aceasta în cabinetele medicilor de familie pentru vaccinarea gratuită a pacienţilor cu risc de îmbolnăvire - bolnavi cronici, copii mici, gravide şi persoane peste 65 de ani.

Pitiga a precizat că în Vâlcea vor mai ajunge încă alte două tranşe de vaccin antigripal, dar că deocamdată nu se cunoaşte nici perioada în care vor fi trimise acestea şi nici cantitatea finală ce va fi alocată judeţului de către Ministerul Sănătăţii. Anul trecut în judeţul Vâlcea s-au imunizat împotriva gripei aproximativ 42.000 de persoane.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor. Ea se derulează în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel