Vaccin antigripal, circa 1.500 de doze ajunse în Maramureș

Vaccin
Primele 1.480 de doze de vaccin antigripal au fost livrate medicilor de familie din Maramureș.

Vaccin antigripal. Judeţului Maramureş i-au fost alocate 48.000 de doze de vaccin antigripal, iar o primă tranşă de 1.480 de doze au ajuns în judeţ, fiind repartizate către cabinetele medicilor de familie, a precizat, miercuri, 13 noiembrie, șeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Rareş Pop.

"Tranşa sosită a fost repartizată către cabinetele medicilor de familie şi o mare parte din vaccinuri au fost efectuate. Aşteptăm să ajungă în judeţ şi a doua tranşă pentru a putea continua campania de vaccinare. În prima etapă, o mare parte din doze sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. (...) Întreaga campanie de vaccinare adresată populaţiei din grupele eligibile va fi efectuată în cabinetele medicilor de familie din judeţ", a spus Rareş Pop, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, campania de vaccinare este adresată îndeosebi persoanelor care prezintă un risc mare de îmbolnăvire, persoanelor cu boli cronice, dar şi a celor cu boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi, gravidelor şi personalului medical. Directorul DSP Maramureş a menţionat că întreaga campanie de vaccinare are loc atât prin cabinetele medicilor de familie cât şi în unităţile medicale din mediul urban şi rural cu paturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel