Vaccin anti-COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri, 25 iunie, că s-au raportat două cazuri de miocardită la tineri după ce s-au vaccinat împotriva COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, a declarat vineri, 25 iunie, că doi tineri - din cei 142.000 vaccinați anti-COVID - au avut miocardită Aceasta este o inflamație a mușchiului cardiac.

”Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 - 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări.

(...) Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță

Potrivit acestuia, și infecția COVID poate duce la miocardite la tineri, arată Antena 3.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel