USTEKINUMAB - prospect

Foto: Pixabay
USTEKINUMAB - prospect. Acțiune: anticorp monoclonal uman cu activitate imunosupresoare; inhibă interleukinele 11 şi 23.

USTEKINUMAB - prospect

Denumire comercială: STELARA 45 

Forma: cutie, flacoane

Indicații: tratamentul pacienţilor adulţi cu psoriazis în plăci, forme moderate până la severe, care au prezentat fie rezistenţă, fie contraindicaţii, fie intoleranţă la alte terapii sistemice incluzând ciclosporina, metotrexatul şi PUVA.

Contraindicații: hipersensibilitate; infecţii active, semnificative clinic.

Atenție: EMA a emis atenţionarea referitoare la apariţia unor cazuri rare de dermatită exfoliativă. Dacă este posibil, zonele de piele acoperite de psoriazis trebuie evitate ca loc de injectare. Risc de infecţii (inclusiv tuberculoză), de reactivare a infecţiilor latente, de procese maligne. Dacă apar reacţii anafilactice, trat. se întrerupe. Nu se recomandă administrează la copii < 18 ani.

Reacții adverse: infecţii ale căilor respiratorii superioare, nazofaringită; depresie, ameţeală, cefalee; durere faringo-laringeală; diaree; pririt; mialgii, dureri de spate; oboseală, eritem la locul injectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel