UPU a Spitalului pentru Copii Brașov, reabilitat și extins cu bani de la CJ

Spitalul de copii Brașov   Foto: http://www.spitalcopiibrasov.ro/
UPU al Spitalului pentru Copii din Brașov a fost reabilitat și extins. Investiția de 500.000 de șlei a fpst a CJ Brașov.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului pentru Copii din Braşov, reabilitată şi extinsă, printr-un proiect finanţat cu fonduri de la Consiliul Judeţean, de peste 500.000 de lei, a fost inaugurată azi. Unitatea va asigura condiţii mai bune de primire şi triaj a micilor pacienţi.

Prin această investiţie, spaţiul UPU a fost extins de la 250 la 380 de metri pătraţi, permiţând amenajarea unui izolator, pentru pacienţii care, ulterior, ar urma să fie îndreptaţi spre Spitalul de Boli Infecţioase.

Lucrările au constat în înlocuirea instalaţiilor electrice, a rampei de fluide medicale şi a instalaţiilor sanitare, aplicarea tapetului PVC tip tarket şi montarea pardoselii din materiale plastice cu covor din policlorură de vinil, notează agerpres.ro.

"Este vorba despre o investiţie suportată integral de Consiliul Judeţean, UPU a fost reorganizată toată activitatea aici şi mă bucură foarte mult că astăzi putem oferi condiţii foarte bune pentru toţi pacienţii, indiferent de diagnostic. (...)vom continua, în perioada următoare, să inaugurăm şi alte spaţii pe care le avem în prezent în reabilitare - ambulatoriu, spălătorie, mă refer la celelalte spaţii pe care astăzi le avem, de asemenea, în reabilitare şi ne propunem ca, spre finalul anului viitor, poate chiar jumătatea acestuia, să avem finalizat întreg spitalul, ca reabilitare", a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, prezent la inaugurare.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, dr Liviu Munteanu, a declarat că UPU este poarta principală de intrare în acest spital, care are o activitate de aproximativ 75-80% pe urgenţă.

În acest an, cu fonduri alocate de CJ Braşov, în valoare de 1,1 milioane de lei, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii s-au finalizat două proiecte de reparaţii şi igienizări (la UPU şi la secţia de Neuropsihiatrie), alte opt lucrări fiind în curs de realizare. Valoarea lucrărilor în curs de finalizare ajunge la peste 2 milioane de lei, fondurile provenind, de asemenea, din bugetul judeţean pe anul 2019.

Aparatura medicală inclusă pe lista de investiţii din anul 2019 şi achiziţionată de conducerea spitalului ajunge la valoare de 1,5 milioane de lei. Conform listei de investiţii pe care conducerea spitalului a pregătit-o pentru anul 2020, se intenţionează achiziţia unui computer tomograf, a unui ecograf şi a unor tărgi medicale.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Braşov are o adresabilitate regională, deservind şi judeţele Covasna şi Harghita, dar şi turiştii. În serviciul UPU al unităţii medicale sunt zilnic, în medie, 120 prezentări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel