Un nou virus gripal cu potențial pandemic, descoperit în China
30 iun 2020 / 08:48
O nouă tulpină de gripă, cu potențial de a deveni pandemie, a fost identificată în China.

Cercetătorii  au descoperit o nouă tulpină gripală, purtată de porci, dar care poate fi transmisă și la oameni. Aceștia sunt îngrijorați că ar putea suferi mutații și se va putea răspândi de la o persoană la alta și să declanșeze o nouă pandemie.

Un studiu (link direct), publicat în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences,  a analizat noul virus gripal și trage un semnal de alarmă asupra necesității de implementare rapidă a măsurilor pentru controlul virusului descperit porci și monitorizarea atentă a lucrătorilor din industria porcină. 

Mai mult, aceștia atrag atenția că noul virus are nevoie de monitorizare atentă, în condițiile în care, oamenii ar putea avea o imunitate mică sau deloc în fața acestuia.

 

Potențial pandemic


Focarul de gripă porcină din 2009, provocat de virusul A / H1N1pdm09, a fost mai puțin mortal decât se așteptau specialiștiil, în mare parte pentru că mulți oameni în vârstă aveau o anumită imunitate față de aceasta. Noua tulpină de virus, numit G4 EA H1N1, care a fost recent identificat în China, este asemănătoare gripei porcine din 2009, dar cu unele modificări.

 

Studiul integral, aici.


Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri