Un nou val de infectări în octombrie? Rafila: Nu vom putea sta în izolare, până în toamnă

Prof.Dr. Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi preşedintele Societăţii Romane de Microbiologie, a declarat că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus ar putea crește în toamnă

"Probabil - astea sunt sunt punctele mele de vedere - după Paşte, în jur de 25 aprilie - 1 mai, vom avea un număr maxim de cazuri noi înregistrate datorită faptului că vor creşte contactele sociale, probabil, în perioada Sărbătorilor de Paşte. Este probabil, după o aplatizare a acestor cazuri noi în cursul verii, să asistăm la o nouă creştere, undeva în luna octombrie - noiembrie, dacă până atunci nu vom avea la dispoziţie mijloace terapeutice sau profilactice în ceea ce privește infecţia cu noul coronavirus", a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

"Nu vom putea sta în iziolare, până în toamnă"

"Sigur nu vom putea sta în izolare, până în toamnă. Important este să putem lua măsuri secvenţiale, atunci când există această posibilitate de creştere bruscă a numărului de cazuri, pentru a nu depăşi capacitatea sistemului de sănătate. Nu vom putea opri cu totul transmiterea, în mod evident", a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel