Un avion militar Spartan va transporta 180.000 de doze de vaccin COVID-19 donate Tunisiei. Pleacă și o echipă medicală

Un avion militar Spartan va transporta dozele de vaccin COVID-19 donate de România Tunisiei. Foto: MApN
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va asigura transportul  a aproximativ 180.000 de doze de vaccin COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen precum și materiale sanitare, pentru gestionarea pandemiei în această țară, donate de România Tunisiei. Odată cu transportul pleacă și o echipă medicală pentru a acorda asistență. 

Prin acest transpot de doze de vaccin COVID-19, România se alătură eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV2, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8 grade C.

Materialele sanitare donate sunt măști FFP2 și FFP3, măști chirurgicale și teste antigen, precizează MApN.

De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) se va deplasa în această țară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate.

Capacitatea europeană de răspuns în situații de urgență este realizată prin punerea în comun, în mod voluntar, a resurselor alocate în prealabil de statele membre, în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență este nucleul operațional al mecanismului de protecție civilă: este activ non-stop și coordonează eforturile UE de răspuns în caz de dezastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel