Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Uleiul de migdale este un produs minune nu doar pentru piele, ci și pentru inimă. Acest ulei este extras din două tipuri de migdale, iar cel mai bun ulei este cel din migdale dulci.
Uleiul de migdale scade colesterolul, hrănește pielea uscată și este un remediu împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului.
Dar cum puteți pregăti acest ulei magic acasă? Este mai simplu decât ați putea crede.
Ingrediente:
- 2 pahare de migdale nedecojite,
- 1-2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Puneți migdalele uscate și proaspete într-un robot de bucătărie.
- Mai întâi setați robotul la viteză mică, astfel încât migdalele să fie mărunțite încet și cu grijă.
- Odată ce migdalele sunt tocate, măriți viteza robotului și, când ați obținut o pastă din migdale, adăugați uleiul de măsline. Lăsați robotul să funcționeze încă 5 minute.
- După ce l-ați oprit, scurgeți uleiul astfel încât să se separe de particulele de migdale. Uleiul este gata și trebuie păstrat într-un borcan ermetic.
Potrivite pentru a fi incluse în orice gustare, dar și în mesele principale, migdalele reprezintă o alegere hrănitoare și sănătoasă, atunci când îți dorești să aduci ceva nou în dieta ta zilnică.
Migdalele sunt fructe produse de un pom fructifer originar din Iran, care a fost cultivat mai apoi în mai multe țări din Africa de Nord și Asia, dar și în Europa, odată ce acest aliment a început să se bucure de o popularitate tot mai mare, iar în prezent, mai multe livezi de migdal se pot regăsi și în România.
Protejează pielea. Migdalele vor contribui la menținerea sănătății pielii și o vor proteja de poluare și de alți factori nocivi. Includerea migdalelor în alimentația zilnică te va ajuta să ai o piele catifelată, fermă și netedă, pe termen lung. Poți folosi un ulei de migdale, pe care îl poți aplica direct pe piele.
Susțin sănătatea inimii. Grăsimile monosaturate din migdale, alături de antioxidanții naturali, te vor ajuta să-ți protejezi sănătatea inimii și să reduci riscul afecțiunilor specifice.
Susține sănătatea sistemului digestiv. Cantitatea mare de fibre din migdalele este benefică pentru protejarea sănătății sistemului digestiv, întrucât elimină toate reziduurile acumulate în tractul digestiv.
Sursă de energie. Migdalele sunt bogate în vitaminele B1, B2 și B6, compuși care pot influența într-un mod pozitiv sistemul nervos. De asemenea, calciul, potasiul și magneziul ce se află în compoziția acestui aliment vor contribui la susținerea unei bune funcționări a nervilor.
Uleiul esențial de mușcată este cel mai adesea folosit ca tratament pentru afecțiuni ale pielii. Poate fi preparat acasă în câteva minute.
Uleiul esențial de mușcată are beneficii semnificative. Aproape toate gospodăriile au câte o mușcată în pervaz. Dar sigur nu știați că acestea pot fi transformate în ulei esențial.
Uleiul esențial de mușcată poate fi utilizat pentru multe afecțiuni medicale diferite și probleme de sănătate. Și, unele dintre ele s-ar putea chiar să vă surprindă, arată Doctor Health Press.
Uleiul esențial de mușcată - benefic pentru riduri
Uleiul esențial de mușcată are proprietăți astringente care îl fac ideal pentru numeroase utilizări topice, care includ reducerea liniilor fine și a ridurilor. Aplicarea a două picături de ulei esențial de mușcată pe față poate ajuta la strângerea pielii, minimizând ridurile și semnele îmbătrânirii.
Uleiul esențial de mușcată - tonus muscular
Uleiul esențial de mușcată poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la menținerea tonusului muscular. Proprietățile astringente ale uleiului de mușcată pot, de asemenea, să strângă mușchii și pielea care le acoperă. Acest lucru face ca pielea să pară mult mai fermă.
Puteți îmbunătăți tonusul muscular adăugând cinci picături de ulei esențial de mușcată la o lingură de ulei de jojoba și îl puteți folosi ca ulei de masaj. Masează în zonele musculare precum spatele, umerii, bratele, abdominalii de câteva ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.
Uleiul esențial de mușcată folosit ca deodorant
Uleiul esențial de mușcată este un deodorant natural eficient, deoarece funcționează în două moduri. În primul rând, uleiul de mușcată are proprietăți antibacteriene care ucid bacteriile cauzatoare de miros din organism. În al doilea rând, uleiul de mușcată miroase, de asemenea, foarte dulce și plăcut.
Puteți crea acest deodorant pur și simplu luând o sticlă de pulverizare umplută cu apă și apoi adăugând cinci picături de ulei esențial de mușcată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...