Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Uleiul de măceș este unul dintre numeroasele remedii naturale la care apelează femeile. Originar din regiunile temperate, măceșul este folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională. Măceșele conțin vitamina C, vitaminele A, P, K, B1 și B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu și antoxidanți.
Uleiul de cătină, beneficii. Are efecte anticancerigene și protejează sănătatea inimii
Un ulei utilizat pe scară largă în domeniul cosmeticelor naturale este cel extras din semințele fructului de măceș.
Uleiul de măceș este cunoscut și apreciat pentru calitățile sale.
Este considerat un tratament eficient pentru prevenirea și tratarea imperfecțiunilor pielii. Prin urmare, uleiul de măceș poate deveni un excelent remediu util în combaterea semnelor de îmbătrânire de pe piele.
Se spune că uleiul de măceș este bogat în antioxidanți valoroși, cum ar fi acizii grași omega 3 și 6. Are proprietăți răcoritoare și astringente. Uleiul ajută pielea uscată și crăpată, restabilindu-i fermitatea și elasticitatea.
Uleiul are proprietăți vindecătoare împotriva vergeturilor și a cicatricilor. Poate fi folosit și pentru părul uscat și casant, deoarece îl rehidratează. De asemenea, poate fi util și pentru pielea scalpului, afectată de mătreață, deoarece reduce descuamarea. Uleiul de măceșe este util și împotriva arsurilor solare.
Uleiul de măceșe este un produs valabil cu acțiune anti-îmbătrânire pentru ten, reducând ridurile din jurul ochilor. Pielea va fi mai elastică dacă veți masa tenul cu câteva picături de ulei, dimineața și seara. Și, mai presus de toate, acest ulei ajută la diminuarea ridurilor profunde din jurul ochilor. În acest fel, tenul va fi mai proaspăt, pielea hidratată și ridurile atenuate.
Uleiul de măceș reduce aspectul petelor de pe fata, de pe gât și de pe mâini. Prin acțiunea sa, acest ulei luminează zonele hiperpigmentate ale pielii.
Pentru un tratament zilnic de înfrumusețare, puteți adăuga câteva picături de ulei în crema hidratantă, pe care o folosiți.
Cinci uleiuri naturale sunt aliații prețioși pentru îngrijirea și frumusețea părului. Iată câteva sfaturi dacă vrei să faci diferite tratamente eficiente.
Cinci uleiuri naturale, obținute prin prelucrarea mecanică a semințelor, miezurilor și fructelor, conțin în ele un set de nutrienți fundamentali pentru îngrijirea și frumusețea părului nostru.
Vitaminele, mineralele și proteinele din aceste uleiuri restructurează firul de păr, îl hidratează și luptă împotriva uscăciunii excesive.
Părul creț. Cum să-l îndrepți fără placă
În plus, uleiurile vegetale cosmetice protejează și pielea prevenind apariția dermatitelor, a mătreții și a altor patologii.
Uleiurile de păr sunt și mai eficiente dacă sunt îmbogățite cu alte substanțe funcționale precum aloe vera, iaurtul, mierea.
Ulei de migdale dulci. Acest ulei este obținut din presarea la rece a migdalelor.. Uleiul de migdale dulci are proprietăți hrănitoare și hidratante asupra părului, ajutând la prevenirea vârfurilor despicate și uscarea excesivă. În plus, are proprietăți calmante care ajută pielea sensibilă. Vă sfătuim să-l folosiți pur pe scalp și pe toată lungimea părului.
Se lasă să acționeze câteva ore și apoi părul se spală cu un șampon delicat. Poți folosi ulei de migdale dulci pe păr chiar și o dată pe săptămână și ori de câte ori simți nevoia să-ți hrănești părul.
Genele vor fi mai groase și mai dese. Trucuri fără costuri, fără gene false
Unul este uleiul de cocos. Uleiul de cocos este un ulei foarte bogat în acizi grași. Este potrivit în special pentru persoanele cu părul uscat deoarece îl înmoaie și îl restructurează în profunzime.
Poți face o compresă combinând 10 ml de ulei de cocos cu 10 grame de unt de shea. Amestecați compoziția, adăugați 3 picături de ulei de rozmarin. Aplicați masca pe părul uscat și lăs-o să acționeze o oră. Spală apoi părul cu un șampon neutru. Poți repeta procedura de două sau trei ori pe lună.
Cum elimini cearcănele în doar zece minute, cu 6 produse din bucătărie
Ulei de argan. Uleiul de argan este foarte valoros deoarece este bogat în vitamine și acizi grași. Este foarte important să folosești un ulei 100% pur pentru a beneficia de toate proprietățile lui. Uleiul de argan tratează părul fragil și încrețit, înmoaie vârfurile și face părul strălucitor.
Amestecă bine și distribuie masca pe părul uscat. Lasă să acționeze, apoi spală părul în mod obișnuit. Pentru o mai mare eficacitate este indicat să folosești ulei de argan pe păr o dată pe săptămână, cel puțin trei luni.
Mănâncă 3 curmale pe zi și vezi ce efecte uimitoare va avea corpul tău
Uleiul de in. Uleiul din semințe de in este bogat în acid linoleic care asigură părului tău nivelul potrivit de hidratare și acționează eficient pentru a contracara fenomenul vârfurilor despicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...