Uleiul de cocos: tratament natural pentru riduri. Efectele sunt vizibile după o săptămână

Uleiul de cocos Foto: Freepik @garetsvisual
Descoperă efectele uleiului de cocos pentru un ten revitalizat în câteva zile.

Îmbătrânirea provoacă în mod natural riduri. Pielea din zonele corpului, inclusiv fața, gâtul, mâinile și antebrațele, care sunt expuse frecvent la soare, este mai predispusă la apariția acestor riduri și linii. Atât fumatul, cât și poluarea grăbesc procesul de îmbătrânire. Unele riduri pot fi evitate prin renunțarea la fumat și utilizarea zilnică a protecției solare.

Cauze

Multe variabile contribuie la apariția ridurilor, dintre care unele pot fi controlate, iar altele nu:

- Vârsta. În mod natural, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai uscată și mai puțin elastică, iar straturile mai profunde ale pielii pierd mai mult colagen și grăsime. Acest proces duce la apariția liniilor și a cutelor tipice ridurilor și provoacă o piele lăsată.

- Radiațiile ultraviolete (UV). Procesul de îmbătrânire a pielii este accelerat de radiațiile ultraviolete de la soare și de la alte surse, în special la cei care sunt predispuși la arsuri solare. Aceasta degradează fibrele de colagen și elastină ale pielii. Pielea devine mai slabă și mai puțin flexibilă în absența acestor țesuturi conjunctive protectoare.

- Fumatul și poluarea. Poluarea aerului și fumatul accelerează îmbătrânirea.

- Expresiile faciale repetate. Liniile fine și ridurile sunt rezultatul emoțiilor și mișcărilor faciale. De exemplu, caneluri microscopice apar sub suprafața pielii de fiecare dată când te încrunți, zâmbești sau strângi din ochi. Pielea nu mai poate reveni la loc pe măsură ce îmbătrânește și își pierde suplețea. Atunci, aceste caneluri capătă caracteristici ale feței.

- Antecedente familiale. Textura și aspectul pielii tale sunt determinate în mare parte de genele pe care le moștenești.

Vezi și: Ce rol are calciul în organism. De ce este mai important pentru femei și care este doza zilnică recomandată

Foto: Freepik @jcomp

Ulei de nucă de cocos pentru riduri

Este de așteptat să apară riduri și linii fine pe față odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, fețele multor oameni acum capătă riduri chiar mai devreme în viață, făcându-i să pară mai bătrâni decât sunt de fapt. În plus, o față cu riduri pare mai degrabă lipsită de viață și monotonă.

Multe persoane încearcă să scape de riduri cu diverse produse de îngrijire a sănătății și produse cosmetice, însă aceste produse includ substanțe chimice periculoase care te pot afecta pielea. Pentru că menține pielea hidratată, poți folosi uleiul de nucă de cocos pentru a minimiza ridurile în acest tip de circumstanțe, potrivit TheHealthSite.

Ridurile dispar și pielea devine mai fermă atunci când uleiul de cocos este aplicat pe față. Acesta contribuie la strălucirea și catifelarea pielii.

Vezi și: Remedii casnice pentru părul uscat. S-ar putea să ai deja ingredientele pentru un păr neted și strălucitor

Cum să utilizezi uleiul de nucă de cocos pentru riduri

Bicarbonat de sodiu și ulei de cocos: Amestecul de bicarbonat de sodiu și ulei de nucă de cocos hidratează pielea, nepermițându-i acesteia să se usuce prea mult timp. În plus, acest amestec ajută la evitarea problemei bronzării și a cearcănelor. Într-un vas, combinați o lingură de bicarbonat de sodiu și două linguri de ulei de cocos. Se poate adăuga și o lingură de suc de lămâie. După ce aplici acest amestec pe față, masează-l timp de unu-două minute cu mișcări circulare.

Ulei de cocos și ulei de vitamina E: Poți aplica ulei de cocos și ulei de vitamina E pentru a reduce ridurile de pe față. Uleiul de vitamina E ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire și menține pielea hidratată. Ia o sticlă veche de ulei de nucă de cocos și folosește-o pentru acest lucru, la care adaugi o capsulă de vitamina E desfăcută. Aplică acest medicament pe față acum și masează. De îndată ce vei începe să îl folosești în fiecare zi, vei observa o schimbare.

Ulei de nucă de cocos și miere: Dacă pe fața ta apar riduri și linii fine, aplică ulei de nucă de cocos amestecat cu miere. Folosește pentru aceasta o lingură de ulei de cocos și o cantitate mică de miere. Aplică acest amestec pe față chiar acum. Lasă-l 15-20 de minute pe față. Apoi, spală-ți fața. Poate fi folosit de două sau trei ori în fiecare săptămână. Pielea ta va părea tânără și radiantă ca rezultat.

Ulei de cocos și ulei de ricin: Un amestec de ulei de ricin și ulei de nucă de cocos poate reduce eficient ridurile. Uleiul de ricin ajută la minimizarea semnelor de îmbătrânire. Acesta strânge pielea feței prin creșterea sintezei de colagen. Combină aceste două uleiuri și masează-ți fața cu ele. Utilizarea regulată va face ca ridurile să înceapă să dispară.

Utilizarea uleiului de nucă de cocos în regimul de îngrijire a pielii poate ajuta la promovarea unui ten tânăr și frumos fără a folosi substanțe chimice dure, abordând ridurile și liniile fine printr-o abordare directă și naturală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel