Cel mai cancerigen aliment. Nu este zahărul, așa cum crede toată lumea. Marius Văduva: Grăbește formarea metastazelor. Nu cred că a mai spus-o cineva

Ulei de palmier - Foto: Freepik @vladimirpolikarpov
Cele 5 alimente care duc la cancer. "Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea". Un fitoterapeut și onco-nutriționist rupe tăcerea: "topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva".

Deși zahărul este cunoscut pentru efetele sale negative asupra sănătății, cum ar fi obezitate și diabetul, există îngrijorări tot mai mari că alt alimente ar putea fi și mai periculos.

Marius Văduva, fitoterapeut și onco-nutriționist a făcut și un top al alimentelor nesănătoase pentru organism care pot duce la cancer. Spre surprinderea tuturor, pe locul 1 nu este zahărul.

Cele 5 alimente care duc la cancer. "Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea"

Foto: Freepik

"Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Mintea mea este formată și pentru bolile acestea oncologice, pentru că de ele mă ocup. Ordinea pe care o pun și le spun pacienților că au interdicție, topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva, o spun în premieră.

Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea, pe primul plan eu pun uleiul de palmier.

De ce credeți că auzim că avem epidemie de cancer? Comunicate din Europa, s-a mărit numărul bolnavilor de cancer. Dar cine pune asta pe primul loc?

Vă dau studii medicale, randomizate, făcute în Spania și confirmate de Cambridge, care arată clar că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul carcinogen care grăbește formarea metastazelor din corpul uman.

Eu cred că sunt singurul care analizez cât acid palmitic este în corpul uman. Nu mai este cineva în România care să facă acest lucru. Din păcate, acest lucru îl fac pentru că acea persoană care vine la mine cu cancer să știu dacă va metastaza mai devreme sau mai târziu.

Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într-adevăr zahărul este al doilea produs care ducea la cancer.

Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacă.

Pe locul patru, se află carnea roșie. Această carne roșie trebuie să o limităm pe cât posibil în acest moment. În primul rând carnea de vită, datorită faptului că este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu multe rezistențe la bacterii din cauzaacelor antibiotice date la vite și care deja, prin consumul repetat, dezvoltă rezistență la antibiotice.

Pe locul cinci aș pune multe alimente. Aici cred că trebuie să ne ferim de tot ceea ce înseamnă băuturi carbogazoase, fast-food, prăjeli sub toate formele lor", a declarat onco-nutriționistul Marius Văduva la Antena 3 CNN.

Ei bine, uleiul de palmier, folosit pe scară largă în industria alimentară datorită costurilor reduce și versatilității sale, a devenit un subiect controversat din cauza impactului asupra sănătății.

Studiile sugerează că atunci când uleiul de palmier este procesat a temperaturi ridicate, cum se întâmplă adesea în timpul rafinării sau prăjirii, se formează substanțe cancerigene numite esteri ai acizilor grași 3 - MCPD și glicidil.

Aceste substanțe sunt recunoscute pentru potențialul lor de a provoca cancer, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la siguranța consumului de alimente care conțin ulei de palmier.

Spre deosebire de zahăr, care contribuie în principal la boli metabolice, uleiul de palmier rafinat poate introduce riscuri mai grave, legate de apariția cancerului.

Deși ambele alimente sunt dăunătoare dacă sunt consumate în exces, impactul potențial cancerigen al uleiului de palmier în forma sa procesată ar putea face din acesta un inamic și mai periculos pentru sănătatea publică.

În ce produse alimentare găsim ulei de palmier. Îl consimi fără să știi

Uleiul de palmier este un ingredient omniprezent în multe produse alimentare și non-alimentare, datorită versatilirății și costului său scăzut.

Câteva dintre cele mai comune alimente în care îl găsim sunt:

Alimentele procesate:

- produse de patiserie - prăjituri, biscuiți, fursecuri, croissante și alte produse de panificație

- batoane de cereale și snack-uri - batoane energizante, chipsuri și popcorn

- produse de patiserie congelate - foietaje și aluat congelat

- margarina și unt vegetal

- ciocolată, dulciuri și creme de umplutură

- înghețată

- creme tartinabile

- produse instant precum supă instant, tăieței instant și sosuri preambalate

- pizza congelară și lasagna

Produse cosmetice și de îngrijire personală

- Săpunuri solide și lichide

- șampon și balsam

- cremă de corp, loțiuni, unt de corp

- rujuri și alte produse de machiaj

Produse de curățenie

- detergenți și produse de spălat vase, spălat haine și alte produse de curățenie

Uleiul de palmier este utilizat și pentru producerea de biocombustibili, care sunt folosiți în transport și industrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cum îți afectează banii sănătatea mintală. Ce este dismorfia financiară
academia de sanatate
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel