Această metodă simplă ne ajută să...
Diabetul de tip 2 este o boală pe tot parcursul vieții, care împiedică organismul să folosească insulina așa cum ar trebui. Această boală face ravagii în tăcere în organism și duce la complicații grave de sănătate, cum ar fi leziuni ale nervilor, boli cronice de rinichi, boli cardiovasculare și multe altele. De asemenea, afectează imunitatea, făcându-le predispuse la infecții.
O persoană care suferă de diabet ar putea să nu prezinte simptome fizice evidente. Urinarea frecventă, letargia, scăderea în greutate inexplicabilă, vederea încețoșată, răni, mâncărime în zonele intime și senzația de sete tot timpul sunt câteva dintre simptomele diabetului de tip 2. Odată diagnosticată, medicul dumneavoastră vă poate recomanda schimbarea obiceiurilor de viață.
Ceea ce mănânci joacă un rol esențial în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Uleiul de șofrănel este un astfel de lucru care vă poate ajuta să controlați diabetul de tip 2.
Un studiu realizat de Clinical Nutrition a concluzionat că 8 grame de ulei de șofrăn zilnic, luat timp de patru luni, pot avea efecte pozitive asupra nivelului de zahăr din sânge.
Uleiul de șofrănel este un ulei de gătit popular care provine din semințele plantei de șofrănel. Șofranul este o plantă înaltă, cu frunze țepoase și flori galbene sau portocalii. Semințele de șofran sunt folosite pentru a extrage uleiul de șofrăn, care este bogat în grăsimi nesaturate și ajută la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge.
Studiul publicat în revista Clinical Nutrition a sugerat că uleiul de șofrănel ajută la îmbunătățirea colesterolului, precum și a sensibilității la insulină la persoanele obeze sau femeile aflate la menopauză. De asemenea, oferă și alte beneficii pentru sănătate, care includ:
1- Este bogat în acizi grași nesaturați, inclusiv grăsimi monosaturate și polinesaturate. Este important pentru reglarea hormonală și pentru memorie. Includerea grăsimilor sănătoase ca acestea în dieta dumneavoastră poate reduce inflamația și poate îmbunătăți sănătatea inimii.
2- Același studiu a mai afirmat că un consum regulat de ulei de șofran poate îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge, care, la rândul său, poate atenua riscul de infarct și accident vascular cerebral.
3- Uleiul de șofrănel conține vitamina E, despre care se știe că îmbunătățește sănătatea pielii și susține sistemul imunitar. Dacă este aplicat pe pielea uscată sau inflamată, uleiul de șofrănel poate ajuta la calmarea pielii și îi poate conferi un aspect neted.
4- Uleiul de șofrănel este sigur pentru gătit la temperaturi ridicate, deoarece nu produce radicali liberi. Este o alegere bună pentru prăjire sau coacere.
5- Se consideră eficient în curele de slăbire, dar există puține cercetări care să susțină această afirmație. De fapt, nu este un aliment cu conținut scăzut de calorii, așa că, consumul prea mult din ulei vă poate pune în pericol eforturile de slăbire. Cu toate acestea, adăugarea unei cantități mici nu este dăunătoare.
Află mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...