Ulcerul gastric: trei cauze care duc sigur la această boală

Ulcer gastric
Ulcerul gastric este o afecțiune comună a zilelor noastre. Iată trei cauze principale ce țin de stilul de viață și care sunt o cale sigură de a ajunge la această afecțiune.

Senzație de arsură, durere în abdomen, vărsături continue sunt simptome pe care bolnavii de ulcer gastric le-au experimentat. Mulți însă au crezut că e vorba doar de o hiperaciditate și au crezut că vor trece peste asta. Medicii spun că este ceva mai mult decât atât. Toate acestea sunt simptome ale ulcerului gastric.

Ulcerele de stomac devin din ce în ce mai frecvente și necesită tratament imediat. Dacă nu sunt tratate, acestea pot deveni severe și pot afecta calitatea vieții cuiva în anii următori.

Dr. Neeraj Nagaich, Consultant Senior, Gastroenterologie, Spitalul Fortis Escorts, Jaipur, vă spune că principala cauză a ulcerului stomacal este atunci când acidul prezent în stomac se dezechilibrează și se amestecă cu alte secreții, ducând la ulcer la nivelul stomacului.

„Aceste ulcere se pot prezenta cu dureri de stomac care pot ajunge până în piept, senzație de arsură, greață și vărsături”, spune Nagaich.

Fumatul, consumul de alcool și excesul de analgezice sunt principalele motive care provoacă ulcer gastric. „În afară de asta, alimentele uleioase și condimentate, starea de foame pentru perioade mai lungi și utilizarea irațională a analgezicelor pot declanșa, de asemenea, ulcere gastrice”, explică Nagaich. Anumite infecții și aportul crescut de acid pot duce, de asemenea, la ulcerații.

„Ulcerele se pot dezvolta în corpul stomacului sau la capetele inferioare ale stomacului”, spune el.

În timp ce ulcerele de stomac sunt în general tratabile, dacă rămân nediagnosticate pentru o perioadă mai lungă și ajung să crească în dimensiune, poate deveni o provocare să le tratezi.

 „Tratamentul implică de obicei o endoscopie pentru a afla unde sunt exact ulcerele și care este motivul din spatele lor. Dacă cineva are comorbidități, pot exista mai multe motive pentru care apar aceste ulcere. Prin urmare, examinarea și identificarea motivului pentru care apar ulcerele rămân importante. Conform acestei examinări, medicul sugerează medicamentele atunci când este necesar. Dacă acestea sunt mai mari ca dimensiuni sau există la vârstnici, devine dificil să le tratezi”, îți spune Nagaich.

Pentru a preveni ulcerul de stomac, spune Nagaich, ar trebui să stai departe de țigări și alcool și să mănânci o dietă sănătoasă și echilibrată.

 „Adăugați fructe și legume în dieta dvs. Beți multă apă, asta va reduce sau limita producția de acid în stomac”, ne sfătuiește Nagaich.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel