Tumoare cerebrală agresivă, confundată cu apendicita. Bărbatul care s-a stins în 12 zile din cauza unei erori de interpretare

tumoare cerebrala - FOTO: Freepik
Un bărbat a fost ucis de o tumoare cerebrala care a fost confundată cu apendicita. Acesta a fost diagnosticat greșit.

O tumoare cerebrală a fost confundată cu apendicita. Un bărbat de 25 de ani a murit din cauza unei tumori cerebrale după ce medicii l-au diagnosticat greșit cu apendicită și au considerat ”anomalia” de la scanarea creierului drept ”eroare de calculator.”

Joshua Warner a mers la spital după ce a suferit dureri de cap și s-a simțit rău. Abia câteva săptămâni mai târziu, când s-a prăbușit, i s-a confirmat tumora pe creier.

Un tânăr tată a murit din cauza unei tumori cerebrale pe care medicii au diagnosticat-o incorect ca fiind apendicită, a susținut familia sa îndurerată.

Durerile de cap, semn al tumorii

Joshua Warner, în vârstă de 25 de ani, din sud-estul Londrei, a mers la spital în iunie, după ce a suferit de dureri de cap și a fost bolnav timp de două săptămâni. Medicii i-au făcut tâmplarului o tomografie computerizată și au stabilit că avea apendicită, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta organul.

Acesta nu se simțea bine, iar alte teste au scos la iveală o anomalie pe creier. Cu toate acestea, se presupune că aceasta a fost respinsă ca fiind o eroare de calculator.

Abia câteva săptămâni mai târziu, când s-a prăbușit și a fost transportat de urgență la spital, i s-a confirmat tumora pe creier. A murit 12 zile mai târziu.

La sfârșitul lunii iunie, Warner a mers la Spitalul Darent Valley, unde a fost operat de apendicită - o umflătură dureroasă a apendicelui. Cu toate acestea, la câteva ore după ce a ajuns acasă, a fost internat din nou la spital deoarece încă se simțea rău.

Mama sa, Eve Pateman, din Bexleyheath, a declarat că, atunci când a văzut echipa medicală a doua zi, aceasta i-a spus că nu era ”nimic în neregulă” cu apendicele său, potrivit Daily Mail.

Vezi și: Cele două activități care reduc riscul de AVC și infarct. Sunt mai mult decât banale, dar de impact semnificativ pentru sănătate

Anomalie la creier, considerată eroare de calculator

O altă scanare a dezvăluit o anomalie la nivelul creierului său. Cu toate acestea, medicii au spus că aceasta a fost o eroare de calculator și l-au externat, spune familia sa.

Dar, câteva săptămâni mai târziu, bărbatul s-a prăbușit în baia bunicilor săi și a fost transportat de urgență la spitalul Queen Elizabeth din Woolwich pentru o altă tomografie computerizată. Rezultatele s-au potrivit cu cele de la scanările anterioare și, în 24 de ore, i s-a spus lui Warner că avea o tumoare cerebrală de mari dimensiuni care se răspândise din partea dreaptă a creierului în spate și în trunchiul cerebral. A fost mutat într-o secție de oncologie.

Pe 5 septembrie, i s-a făcut o biopsie și a fost diagnosticat cu un cancer cerebral foarte agresiv, gliomul de linie mediană.

Gliomul de linie mediană, ce este

Tumorile de gradul 4 - tumori canceroase care revin adesea după tratament - au o creștere rapidă, sunt susceptibile de a se răspândi și sunt dificil de îndepărtat prin intervenție chirurgicală. Durerile de cap, greața și oboseala se numără printre principalele simptome, alături de probleme cu mersul, coordonarea și echilibrul și slăbiciune la nivelul brațelor și picioarelor. Pacienții supraviețuiesc, în medie, între opt și 11 luni de la diagnosticare.

Familiei lui Warner i s-a spus că mai avea trei luni de trăit, dar acesta a murit după doar 12 zile la Greenwich and Bexley Community Hospice.

Gliomul de linie mediană se dezvoltă în linia mediană dintre cele două jumătăți ale creierului. Este o tumoare de gradul 4 - ceea ce înseamnă că este canceroasă și revine adesea după tratament.

Are o creștere rapidă, se poate răspândi și este dificil de îndepărtat prin intervenție chirurgicală. Durerile de cap, greața și oboseala se numără printre principalele simptome, alături de probleme de mers, coordonare și echilibru și slăbiciune la nivelul brațelor și picioarelor. Radioterapia este standardul actual de tratament. Pacienții supraviețuiesc, în medie, între opt și 11 luni de la diagnosticare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel