Tulpina Delta a COVID. Fondatorul BioNTech: o persoană infectată poate infecta până la 8 persoane care nu au imunitate

Coronavirus   Foto: Pixabay
Fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, a declarat presei franceze că următoarea generație a virusului va avea o rată de infectare mai mare. Potrivit acestuia, vaccinarea este foarte utilă, dar nu ar trebui să fie obligatorie.

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech a declarat, presei franceze, că oamenii care nu se vaccinează s-ar putea infecta cu virusului care devine din ce în ce mai contagios. Însă, acesta nu consideră că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie. ”În opinia mea, ca medic şi om de ştiinţă, dacă ar fi obligatorie ar putea avea efectul opus”, a afirmat Ugur Sahin. Acesta pledează pentru o campanie de vaccinare bazată pe educație și transparență care să convingă oamenii de beneficiile vaccinării.

”Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infectare de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată poate infecta până la 8 persoane care nu au imunitate”, afirmă fondatorul BioNTech.

Acesta a mai precizat că împreună cu soția sa se fac ”teste de laborator pentru a vedea dacă serul administrat unei persoane este capabil să o protejeze şi împotriva noilor variante”. Noul ser ”are o eficacitate de aproximativ 89% împotriva bolii simptomatice a variantei Delta, la două săptămâni după vaccinarea completă”.

Ugur Sahin a mai afirmat că ”nu ar trebui să vă fie frică de varianta Delta, dar poate fi nevoie de încă un rapel pentru a întări apărarea imună împotriva acestei tulpini mai contagioase”, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel