Tulpina africană a SARS-COV-2, în România. Dr. Emilian Imbri: Boală tâmpită. NU există tratament!

Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a făcut, vineri, 5 martie, precizări importante despre noua tulpină africană de COVID-19. 

"Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic și nu o să reușim fătă analize să ne dăm seama de unde vine. Știm însă sigur că produce boală, știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări, nu știm încă foarte sigur ce urmări pe termen lung. Este clar că trebuie să ne ferim să ne îmbolnăvim, indiferent că vine din Africa de Sud, Anglia sau România, cred că pot să emit o glumă: până acum cred că am avut varianta bănățeană a acestui virus, deoarece a fost mai lentă, și s-a transmis cu o lentoare aparte. Iată că vine o variantă din Oltenia mai rapidă. Deci, nu există vreo denumire, este virus.

Nu există tratatment, este un lucru pe care trebuie neapărat să-l reținem! Ce se dă în spitale și ce dă toată lumea în această afecțiune este o formă de medicație care oprește înmulțirea acestui virus, ca să nu ajungă atât de mult în organism, încât să nu mai știm de noi. Ca atare, în România, este o creștere a numărului de infectări și, din tot ce știm, doar două sunt din Africa de Sud.", a precizat medicul Emilian Imbri la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel