Tulpina africană a SARS-COV-2, în România. Dr. Emilian Imbri: Boală tâmpită. NU există tratament!
05 Martie, 11:27

Dr Emilian Ioan Imbri, manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală. Foto: ASSMB
Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a făcut, vineri, 5 martie, precizări importante despre noua tulpină africană de COVID-19. 

"Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic și nu o să reușim fătă analize să ne dăm seama de unde vine. Știm însă sigur că produce boală, știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări, nu știm încă foarte sigur ce urmări pe termen lung. Este clar că trebuie să ne ferim să ne îmbolnăvim, indiferent că vine din Africa de Sud, Anglia sau România, cred că pot să emit o glumă: până acum cred că am avut varianta bănățeană a acestui virus, deoarece a fost mai lentă, și s-a transmis cu o lentoare aparte. Iată că vine o variantă din Oltenia mai rapidă. Deci, nu există vreo denumire, este virus.

Nu există tratatment, este un lucru pe care trebuie neapărat să-l reținem! Ce se dă în spitale și ce dă toată lumea în această afecțiune este o formă de medicație care oprește înmulțirea acestui virus, ca să nu ajungă atât de mult în organism, încât să nu mai știm de noi. Ca atare, în România, este o creștere a numărului de infectări și, din tot ce știm, doar două sunt din Africa de Sud.", a precizat medicul Emilian Imbri la Antena 3.  

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri