Tulburări de somn: cum îți restabilești orele de odihnă

Somn
Tulburările de somn sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea fizică și, chiar dacă nu ne dăm seama, ne împiedică să avem o viață normală. Nu ne mai putem concentra, nu mai avem starea psihică bună etc. Iată câteva modalități de a ne restabili orele de somn/veghe.

Deși pot exista multe motive care stau la baza lipsei de somn, cel mai frecvent este stresul. Stresul nu afectează numai obiceiurile alimentare și de somn, dar are și un impact asupra activităților de zi cu zi.

Iată cinci modalități care vă vor ajuta să țineți departe de stres și să aveți un somn bun. Cu toate acestea, dacă suferiți deja de o boală sau sunteți stresat pentru o perioadă lungă de timp, este indicat să vă consultați cel mai devreme cu medicul dumneavoastră.

Limitați-vă timpul de utilizare a dispozitivelor

Mulți medici sugerează că ar trebui să nu mai folosiți orice dispozitiv cu cel puțin jumătate de oră înainte de culcare. Acest lucru vă va relaxa creierul și îi va lăsa timp să se relaxeze. În acest fel, poți adormi cu ușurință fără a fi nevoit să-ți faci griji cât de devreme trebuie să te trezești a doua zi dimineața.

Stabiliți o oră fixă de culcare

Există un motiv pentru care respectăm un program la serviciu sau la școală. Corpul nostru funcționează într-un anumit fel și trebuie să înțelegem asta. Un program adecvat nu numai că ne îmbunătățește nivelul de concentrare, ci și productivitatea. Prin urmare, este important să stabiliți o oră pentru somn. Cei mai mulți dintre noi au obiceiul de a rămâne treji până la miezul nopții sau chiar mai mult și de a adormi ori de câte ori putem. Evitați acest lucru cu orice preț și încercați să dormiți la o oră fixă.

Evitați somnul în timpul zilei

Este greu de renunțat la acel dulce somn de o oră în timpul zilei. Cu toate acestea, dacă te lupți cu somnul în timpul nopții, este indicat să evitați să dormiți în timpul zilei, sau să reduceți timpul de somn, cel puțin. Nu faceți acest lucru, dacă vă simțiți obosit de-a lungul zilei sau nu vă puteți concentra asupra muncii dvs. și consultați un medic.

Cititul ajută

Dacă vă place să citiți, sau chiar dacă nu este activitatea preferată, încercați să citiți înainte de a dormi. Cărțile care vorbesc despre pozitivitate și motivație vor face o lectură grozavă înainte de culcare. Acest lucru vă va oferi optimism, vă va face fericit și vă va elibera de stresul inutil.

Exerciții fizice

Este surprinzător cum exercițiul este răspunsul la multe dintre problemele noastre de astăzi. Nu te poți concentra pe muncă? Exercițiu. Te lupți cu probleme de sănătate? Știi răspunsul. Exercițiile fizice vă pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. În ceea ce privește persoanele care se confruntă cu lipsa somnului, este recomandabil să se apuce să facă exerciții ușoare. Acest lucru va ajuta la reducerea stresului și, în schimb, va permite ciclului de somn/veghe să revină pe drumul cel bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel